Fant koffert og flydeler

NEW YORK (Dagbladet): Letingen etter John F. Kennedy (38), kona Carolyn Bessette og svigerinnen fortsatte med fly, båter og store mannskaper i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag ble det bekreftet at kofferten som ble funnet på stranda på Marthas Vineyard, tilhørte en av de tre savnede.

Kofferten skal være merket med Lauren Bessette, men kystvakten ville ikke bekrefte dette før familien var varslet. Kystvakta fortsatte å plukke opp flydeler i går ettermiddag, og fant blant annet deler av en nakkestøtte og et teppe som skal være fra flyet.

Alt normalt

Flyet tok av fra New Jersey i går kveld med John F. Kennedy jr. ved spakene. Målet var Hyannisport i Massachusetts, hvor familien Kennedy var samlet for å feire bryllupet til Rory Kennedy, dattera til avdøde Robert F. Kennedy. Det var meningen at John. F. Kennedy jr. skulle mellomlande på den populære ferieøya Marthas Vineyard, og sette av svigerinnen, Lauren Bessette.

John F. hadde kontakt med tårnet på den lille flyplassen på Martha's Vineyard klokka 13.31 lokal tid. Det var en vanlig rutinesamtale om været og andre fly i området. Det var siste kontakt med det enmotors Piper Saratoga-flyet.

Forsvant

På radarkontrollen kunne man se at flyet i løpet av 13 sekunder mistet høyde fra 720 meter til 420 meter. Så ble flyet borte. Alt tyder på at flyet hadde styrtet. Det var fint vær, men mye dis i området da flyet forsvant.

Det blir reist spørsmål om hvorfor Kennedy-familien ikke varslet myndighetene før flere timer etter at Johns fly skulle ha kommet fram. Kystvakta får også kritikk for ikke å ha startet ettersøkingen etter det savnede flyet før fire timer etter at de fikk meldingen.

John F. Kennedy jr. hadde kjøpt det seksseters flyet brukt i april. Han hadde bare hatt flysertifikat i ett år. Han hadde ikke meldt fra hvilken rute han ville fly til flymyndighetene, noe som gjorde at kystvakt med fly og båter måtte søke over et stort område.

En venn av John F. Kennedy jr. skal ha sagt at det var risikabelt av ham å dra alene uten co-pilot på denne flyturen. John F. hadde nettoppp fjernet gipsen på benet etter en paragliderulykke for noen måneder siden, og brukte stokk. Han hadde heller ikke erfaring med å fly etter instrumenter. Men John F. Kennedy skal ha vært svært godt kjent i området, han tilbrakte mange av helgene på Marthas Vineyard.

Tragedie

Amerikanerne er i sjokk etter ulykken, som rammet det mest populære medlemmet i Kennedy-familien. Så snart det ble kjent at flyet var savnet, samlet mange mennesker seg utenfor parets leilighet i New York og la ned blomster. Amerikanerne har også stor medfølelsen med familien Bessette, som kan ha mistet to av sine tre døtre i ulykken.

President Clinton ringte medlemmer av Kennedy-familien så snart ulykken var kjent i går morges. Bill Clinton har foreløpig ikke avbrutt sitt helgeopphold ved Camp David i Maryland.

Det var en Piper Saratoga av denne typen John F. Kennedy jr. fløy med da de krasjet.
ADJØ PAPPA: </B>Tre år gamle John F. jr hilser kisten til sin far etter attentatet i 1963. Bildet gikk verden rundt.