Fant krigsbombe i hagen

Nabolag på Lillestrøm i dekning i kveld.

 BOMBE I HAGEN:  Graving i denne villahagen i Bjørnsons gate 9 i Lillestrøm avdekket i ettermiddag en udetonert bombe fra annen verdenskrig der gravemaskin står forlatt. Politiet har i kveld bedt naboene gå i dekning, og eiendommen med bomben er avsperret. MMS-foto: Kjetil Røssel.
BOMBE I HAGEN: Graving i denne villahagen i Bjørnsons gate 9 i Lillestrøm avdekket i ettermiddag en udetonert bombe fra annen verdenskrig der gravemaskin står forlatt. Politiet har i kveld bedt naboene gå i dekning, og eiendommen med bomben er avsperret. MMS-foto: Kjetil Røssel.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Klikk for innhold
(Dagbladet.no): Flere beboere i et småhusområde i Lillestrøm sentrum er i kveld bedt av politiet på Romerike om å gå i dekning på grunn av et bombefunn i en hage.
Bomben ble funnet i en hage i Bjørnsons gate 9 i forbindelse med gravearbeid.

- Politiet kom på døra like etter klokka 18 og ba oss holde oss i den enden av huset som vender bort fra hagen, sier en av naboene, Kjetil Røssel, til Dagbladet.

Han og familien bor i en firemannsbolig i Odalsgata  4, som ligger tett på hagen der bomben ble funnet.

- Politiet fortalte at det dreier seg om en bombe fra 2. verdenskrig, sier Røssel.

Også tidligere er det funnet udetonert sprengstoff fra krigens dager i området - seinest på Kjeller i juli i fjor.

Bombeeksperter tilkalt
- Beboerne på eiendommen der bomben ble funnet har forlatt huset. Ellers har vi ikke funnet det nødvendig å evakuere nabolaget, men naboene er blitt instruert til å holde seg i de delene av boligene sine med mest vern mot hagen der bomben ligger, sier operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Bombeeksperter fra Forsvaret var ved 19.30-tiden på vei til hagen for å uskadeliggjøre bomben.

40 cm lang
- Bomben er om lag 40 centimeter lang, og virker til å være noe mindre enn krigsbomben som ble funnet på Kjeller, ikke langt unna, i fjor sommer, sier Ruud.

Det var gravemaskinkjøreren som ringte politiet ved 16.50-tiden om at han hadde gravd fram noe som lignet på en bombe.

Kjeller flyplass ble massivt bombet i 1940, og med jevne mellomrom har det dukket opp udetonert sprengstoff fra krigens dager i forbindelse med tomtegraving og veiarbeid.