Fant kritisk skadd mann på gata - aner ikke hva som har skjedd

Mannen ble funnet i sentrum natt til søndag. Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd, og gjennomfører flere avhør.

BEVISSTLØS: Mannen i 60-åra ble funnet i Drammen sentrum natt til søndag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
BEVISSTLØS: Mannen i 60-åra ble funnet i Drammen sentrum natt til søndag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpixVis mer

En mann i 60-åra ble natt til søndag funnet bevisstløs i Drammen sentrum med skader på kroppen. Hendelsesforløpet er ukjent for politiet, som prøver å kartlegge hva som har skjedd med mannen.

- Han er kritisk skadd. Vi har ikke fått noen oppdatering på statusen hans så langt i dag, men han er inne til behandling, sier jourhavende politiadvokat, Ann Iren Mathiassen, til Dagbladet like etter klokka 9 søndag morgen.

Flere avhør søndag

Mannen ble funnet av tilfeldig forbipasserende i Nedre Storgate omtrent 20 minutter over midnatt. I løpet av natta er det gjennomført omfattende etterforskning, men arbeidet fortsetter for fullt søndag.

Mathiassen vil ikke kommentere hvorvidt de har kontroll på et våpen eller hva som har blitt brukt til å påføre mannen skadene.

- Vi skal ha flere personer inn til avhør i dag. De har status som vitner i saken. Det er foreløpig helt åpent hva som har skjedd og hvor mange som har vært involvert. Vi kan heller ikke utelukke at det har vært en ulykke, sier hun.

Lokal mann

Mannen som ble funnet skal være bosatt i Drammen. Han er ifølge Mathiassen ikke kjent for politiet fra tidligere.

Søndag jobbes det med å samle inn og gjennomgå videoovervåking på stedet. Parallelt behandles den skadde på sykehuset. Han har ikke vært ved bevissthet siden han ble funnet.

Politiet etterlyste søndag formiddag fire unge personer som hjalp til med førstehjelp på stedet før ambulansen kom fram. Mathiassen forteller like etter klokka 12.30 at de har funnet ut hvem de fire er, og har fått kontakt med en av dem.

- De har status som vitner i saken. Vi har fremdeles ingen teori om hva som har skjedd med fornærmede, sier hun til Dagbladet.