MANGE SKUDDSKADER: Flere ungdommer fra Utøya er truffet med flere kuler, og ligger til behandling på Oslo universitetssykehus Ullevål.  FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
MANGE SKUDDSKADER: Flere ungdommer fra Utøya er truffet med flere kuler, og ligger til behandling på Oslo universitetssykehus Ullevål. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Fant kuler i alle kroppsdeler

Legene på Oslo universitetssykehus Ullevål har funnet kuler fra våpnene til Anders Behring Breivik i alle kroppsdeler på de unge pasientene fra Utøya. 20 pasienter er fremdeles til behandling på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en pressekonferanse på sykehuset i dag ble det fortalt at 12 pasienter er til behandling på intensivavdeling. To av disse vil bli overført til sengepost i løpet av dagen.

- Flere skuddskader Leder for avdelingen for traumatologi, Tina Gaarder, sier at pasientene fra eksplosjonen i regjeringskvartalet i hovedsak har en blanding av stump vold og splintskader. Pasientene fra Utøya har skuddskader, noen av dem har flere skuddskader forskjellige steder i kroppen.

- Han har truffet i alle kroppsdeler, sier Gaarder.

Hun vil ikke svare på spørsmål om det fremdeles er pasienter som er livstruende skadet.

Verner pasientene Legene er svært tilbakeholdne med å gi informasjon om pasientene. Overlege Pål Aksel Næss sier at de har mange pasienter under 20 år, men han vil ikke svare på om de har pasienter under 10 år.

- Vi er opptatt av å verne om pasientene. Vår oppgave er å gi pasientene best mulig behandling, og minst mulig stress, sier han.

Det er fortsatt flere pasienter som har behov for kirurgiske inngrep, men legene tror flere vil bli utskrevet i løpet av en uke. To pasienter kan bli utskrevet i løpet av dagen.

- Varige mén - Mange pasienter vil ha behov for langvarig rehabilitering og mange pasienter vil få varige mén, sier Næss.

Han forteller at legene har følt seg priviligerte som har fått muligheter til å gå på jobb for å hjelpe mennesker i en svært vanskelig situasjon.

- En stor innsatsvilje på sykehuset har bidratt til å redusere totalomfanget av skader, sier han.

BEHANDLING: Overlege Pål Aksel Næss sier at legenes oppgave er å gi pasientene best mulig behandling, og minst mulig stress. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BEHANDLING: Overlege Pål Aksel Næss sier at legenes oppgave er å gi pasientene best mulig behandling, og minst mulig stress. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer