Fant kvinne delvis avkledd

Anders Rolfsen Ask (20) fant kvinnen som politiet mener er blitt utsatt for voldtekt i Bergen natt til søndag.

VITNE: Student Anders Rolfsen Ask fant kvinnen delvis avkledd på denne grasplenen i parkområdet i Sandviken i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VITNE: Student Anders Rolfsen Ask fant kvinnen delvis avkledd på denne grasplenen i parkområdet i Sandviken i Bergen. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): En 27 år gammel mann er pågrepet og siktet for gjennomført voldtekt av kvinnen i 50 åra. I avhør søndag nekter han for å ha gjort noe straffbart.

Anders Rolfsen Ask ble vitne til den dramatiske hendelsen som skjedde i et lite parkområde ved Krohnengen skole i Sandviken i Bergen. I går var den unge studenten inne til avhør med politiet for å fortelle hva han så og opplevde ved 02.30-tida natt til søndag.

- Hørte støy - Jeg satt oppe og så på TV da jeg hørte støy utenfor huset vårt i Ladegårdsgaten. Utenfor så jeg to menn og en hund. Den ene mannen lå nede. Mannen med hunden ba meg om å ringe politiet for å få hjelp. Han snakket om at den andre mannen hadde voldtatt en kvinne, sier Anders Rolfsen Ask til Dagbladet.

Etterhvert fant den unge studenten kvinnen som lå på en grasplen i et lite parkområde ved Krohnengen skole.

- Hun var delvis avkledd og hadde undertøyet på knærne.  Jeg forsøkte å snakke til henne, men fikk ingen svar. Hun var kanskje i sjokk, sier Anders Rolfsen Ask.

Kort tid etter kom politiet. De tok seg av kvinnen og kjørte henne til Legevakten hvor hun ble undersøkt nærmere.

- Tok kontroll - Helten i denne dramatiske historien er naboen min. Han var ute for å lufte hunden og oppdaget hva som var i ferd med å skje oppe i parkområdet. Han løp etter mannen og tok kontroll over ham, sier Anders Rolfsen Ask.

Flere vitner har meldt seg for politiet. Noen skal ha hørt at kvinnen ropte nei flere ganger. Det er også opplysninger i saken om at kvinnen skal ha blitt dratt med gjennom flere gater før det hele endte på en grasplen i parkområdet.

- Siktede i saken benekter at han har gjort noe straffbart, men vi er sikre på at vi har pågrepet riktig person. Den fornærmede kvinnen er foreløpig ikke avhørt, men vil bli det så snart det er praktisk mulig. Hun ble kjørt til legevakten og undersøkt der. Siktede blir sittende i varetekt fram til vi har full kontroll med saken. Deretter må vi ta stilling til om vi vil framstille ham for varetektsfengsling, sier politiadvokat Helge Vigerust i Hordaland politidistrikt.

Politiet vil foreløpig ikke fastslå om kvinnen er blitt utsatt for en blind overfallsvoldtekt.

- Vi må forsøke å få kartlagt hva som skjedde i forkant av voldtekten, sier Helge Vigerust.