Fant kvitteringer i søpla - svindlet på nettet

En mann i 20-åra innrømmer å ha svindlet rundt 60 VISA-kunder ved hjelp av stjålne minibankkvitteringer funnet i søppelbøtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans kjennskap til VISA-systemet gjorde at han kunne finne VISA-kortnummeret ved hjelp av minibankkvitteringene. Disse nummerene har han igjen brukt til å handle tjenester på nettet. Mannen har klart seg uten både kortets utløpsdato og kontoeierens navn. Det skriver Stavanger Aftenblad i dag.

Mannen, som er fra Egersund, ble pågrepet fredag. Han ble sluppet fri samme dag etter å ha innrømmet sin virksomhet, som skal ha funnet sted i løpet av de siste tre månedene.
- Det ligger i dagen for dem som kan det: Kontonummer, nummer på distriktet og diverse koder, sier politibetjent Odd Magne Tingbø ved Egersund politistasjon til Stavanger Aftenblad.
Politiet har fått hjelp til oppklaringen fra det internasjonale nettselskapet i USA som har stått for betalingstransaksjonene for eigersunderen.
Foreløpig har politiet mottatt 15 anmeldelser, men informasjonssjef Frode Midttun i Sparebank 1 SR-Bank hevder overfor Stavanger Aftenblad at totaltallet kan komme opp imellom 50 og 60. Ingen av kontoeierne skal selv ha brukt kredittkort på nettet. VISA Norge AS har garantert at alle vil få pengesummene refundert.