Fant ladd pistol på joggeturen

Da Per (26) var ute og jogget mandag kveld, fant han en skarpladd pistol liggende midt på fortauet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per (26) var ute og jogget med en kamerat mandag kveld. Ved 19-tida jogget de oppover langs Akerselva i Oslo. Da de kom til et populært parkområde, stoppet Per. Foran ham på fortauet lå en pistol.

-  Jeg trodde først det var en lighter, men den var altfor tung og solid til det, sier Per.

Seks skudd

Like før hadde Per snakket med joggekameraten om hvor mange som var ute og løp den fine seinsommerkvelden.

-  Den lå midt på fortauet, og det var mye folk ute. Han som jogget foran meg var bare en centimeter fra å tråkke på den, sier han. Det tok ikke lang tid fra Per plukket opp pistolen til han fant ut at den var ekte - og ladd. Seks skudd lå i magasinet.

Fortauet der pistolen lå, går igjennom et populært grøntområde, der mange barn leker.

-  Det er ekkelt å tenke på hva som kunne skjedd hvis noen unger hadde funnet våpenet og begynt å leke med det, sier Per.

Pistolen er slitt, og har helt tydelig vært i bruk tidligere.

-  Jeg tør ikke tenke på hva den kan ha vært brukt til, sier Per.

Ikke registrert

Per tok pistolen med seg hjem, og ringte politiet med en gang. Da fikk han beskjed om å henvende seg til våpenkontoret tirsdag morgen. Tirsdag kveld hentet politiet våpenet hjemme hos Per.

Våpenet er en halvautomatisk Browning 6,35 kaliber produsert i Belgia. Den kan avfyre seks skudd i rask rekkefølge, uten å lade om. Et potensielt dødelig våpen.

-  Vi har sjekket serienummeret, og våpenet finnes ikke i våre registre, sier førstebetjent Rita Skjeldestad ved Grønland politistasjon.