Fant lager med dødssprit

Politiet fant 25.000 liter sprit i Spydeberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Deler av spriten, som ble funnet på Tomter i Hobøl, inneholder metanol.

- Det var en person som allerede sitter i varetekt som fortalte oss om spriten, sier visepolitimester Ottar Lien ved Østfold Politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen satt inne for spritsmuglig og innføring av metanolholdig sprit. Det var etter å ha lest om metanoldødsfallet i Oslo at han bestemte seg for å fortelle politiet om spriten.

- Han tok kontakt med en statsadvoktat som igjen tok kontakt med politiet. I går ble han avhørt av grensekrimgruppa i Halden og fortalte at han hadde en container med sprit, sier Lien.

Det spesielle med partiet, som kom fra Portugal, er at det er ispedd dunker med metanolholdig sprit. Mannen selv er ikke i stand til å skille de rene fra de metanolholdige dunkene. Hele partiet er dermed svært farlig.

- Spriten ble innført for to år siden. Vi er svært glade for at mannen valgte å bidra til oppklaring. Generelt er det også positivt i forbindelse med straffeutmålingen. Jeg vil oppfordre alle som vet om store eller små partier av metanolsprit om å melde i fra. Gjerne anonymt til tollvesenet eller politiet, sier Lien til Dagbladet.no.

Sjekker sammenheng

Politiet i Østfold samarbeider med Oslo i denne saken. Spriten er nå fraktet til Arcus for analyse.

Politiet forsøker nå å finne ut om spriten kan knyttes til spritgrossisten Per Erik Fossum (75). En analyse vil kunne gi svaret på det.

Spritimportøren Erik Fallo har opplyst til poltiet at Fossum fikk 8000 liter livsfarlig sprit. Politiet har funnet 2700 liter på lager.

- Dersom det viser seg at spriten er fra det samme partiet, er det svært interessant, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo Politidistrikt til Dagbladet.no.

Han vil ikke si hvem som tipset om partiet. Det er nå fire personer som er siktet i spritsaken. Erik Fallo, Per Erik Fossum, samt en politiet kaller "kolonialhandleren". I tillegg er det en fjede person som Abrahamsen ikke vil si noe mere om.

METANOL-JAKT: Her sjekker ekspertene på Kripos tidligere beslaglagt smuglersprit.