Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant lånesøknader og gjeldsbrev på søppeldynga

Over 500 lånesøknader og gjeldsbrev med sensitive opplysninger om Nordlandsbankens kunder ble før helga funnet på en søppelfylling i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nordlands Framtid var det en ansatt ved Vikan Gjenbruksterminal og Avfallsplass som fant de tre bunkene med papirer som hadde blitt levert fra banken.

- Jeg reagerte på at det var bundet opp tre bunker som det stod merket «skal makuleres» på. Etter nærmere øyesyn så jeg logoen til Nordlandsbanken plassert på det øverste arket, samt en rekke søknader inne i bunken, sier mannen til avisen.

Flere av de 500 søknadene og gjeldsbrevene inneholdt opplysninger om både lånebeløp, gjeld og kontonummer til Nordlandsbankens kunder. Mannen som fant papirene makulerte flesteparten, men valgte å vise noen fram til lokalavisen. De fleste av papirene er datert i 1999, mens noen få er fra i år.

Informasjonssjef i Nordlandsbanken, Bjørn Sture Trymbo, mener svikt i rutinene er årsaken til at sensitive opplysninger er kommet på avveie.

- Det er bare å beklage, slikt skal ikke skje. Vi har vanligvis strenge rutiner for opplysninger knyttet til privatpersoner og firmaer. Alt skal makuleres. Men hva som er skjedd i dette tilfellet er for tidlig å si. Jeg skal undersøke dette videre og stramme inn rutinene slik at vi unngår at dette skjer igjen, sier Trymbo til avisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media