LARVE: Til høyre for larven kan man se et lite hull hvor larven skal ha krøpet ut. Det er også noe som ligner på spindelvev rett til venstre for larven. Foto: Magnus Aarbakke
LARVE: Til høyre for larven kan man se et lite hull hvor larven skal ha krøpet ut. Det er også noe som ligner på spindelvev rett til venstre for larven. Foto: Magnus Aarbakke Vis mer

Fant larve og spindelvev i Stratosen

- Jeg spyttet fort ut det jeg hadde i munnen da jeg så det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Magnus Aarbakke (30) fra Haugesund fikk seg en ubehagelig overraskelse da han onsdag kjøpte en sjokolade på nærbutikken.

- Jeg åpnet Stratosen og tok en bit. Mens jeg tygde så jeg at en larve krøp ut av et hull på en av de andre bitene i pakken. Etter en litt nærmere titt så jeg også noe som lignet på spindelvev, sier Aabakke til Dagbladet.

Han spyttet da ut den biten han hadde i munnen, i frykt for at det kunne være en larve i den også.

- Det er klart at det er veldig ubehagelig med en gang. I etterkant har kompisene mine tulla litt med det, og en av dem sa at det var slik de laget bobler i Stratosen, sier en lattermild Aabakke.

Fått avsmak Selv om han kan le litt av hendelsen i ettertid, vil han ikke kjøpe Stratos igjen med det første.

- Jeg tror nok jeg velger noe annet neste gang ja, sier Aabakke.

Kommunikasjonsdirektør i Nidar, Robert Rønning, legger seg flat etter hendelsen.

- Vi kan bare beklage det som har skjedd. Dette skal ikke forekomme, sier Rønning til Dagbladet.

Kakaomøll - Det kan se ut som om det er en larve fra egg av kakaomøll som er funnet. Kakaomøll kan noen ganger følge med leveransen av råvarer som kakao, nøtter og mandler. Når den en sjelden gang forekommer, oppsøker den ferdige produkter, slik som trolig har skjedd her, sier han.

Rønning har stor forståelse for at opplevelsen kan være ubehagelig.

- Vi skjønner at funn av larver i sjokolade er meget uappetittlig , men det er for ordens skyld helt ufarlig å spise produkter med slike funn. Forbruker bes ta kontakt med oss slik at vi kan beklage hendelsen overfor vedkommende, sier han.

Skjer svært sjelden Rønning sier det er svært sjelden at det forekommer insekter i sjokoladen deres, og at de har strenge krav til kvalitet.

- All produksjon av Nidars produkter foregår i henhold til høye kvalitetsstandarder. Dette innebærer at alle prosesser, fra råvaren kommer inn på lager til det ferdige produktet forlater vårt lager, er underlagt strenge krav til kvalitet, sier han og legger til:

- Dessverre kan vi likevel ikke garantere oss 100% mot at et insekt kan komme inn i et produkt. Det skjer svært sjelden, og vi kan bare beklage, sier Rønning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer