Fant legionella på Royal Garden

Kvinnen ble smittet etter hotelloppholdet i Trondheim. Bakterien kan hun ha fått på hotellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Vadsø-kvinnen ble innlagt på sykehus med legionellasmitte, fikk Næringsmiddeltilsynet mistanke til Royal Garden Hotel i Trondheim, skriver Adressa. Kvinnen, som hadde bodd på hotellet i en drøy uke før hun ble syk, ble innlagt på Sykehuset Asker og Bærum for to uker siden. Undersøkelser bekreftet at det fantes legionellabakterier i hotellets varmtvannsanlegg.

- Vi har funnet legionellabakterier på rommet der vedkommende bodde, sier smittevernoverlege Eli Sagvik. Hun venter fremdeles på svar på 75 bakterieprøver som er tatt på hotellet.

Hun ber gjester som bodde på hotellet i slutten av juli om å være oppmerksomme på symptomer på at de kan være smittet av legionella. De første symptomene er muskelsmerter, slapphet og hodepine. Etter hvert vil den smittede få tung pust og høy feber.

- Gjester med disse symptomene må oppsøke lege eller legevakt, sier Sagvik.

Hotellet har gjennomført flere tiltak for å bli kvitt legionellabakterien, som i verste fall kan være dødelig. For to år siden døde syv mennesker etter at de ble smittet av legionella fra Radisson SAS Atlantic i Stavanger sentrum. Varmtvannet er blitt varmet opp til mellom 70 og 80 grader, og alle dusjhoder og vannslanger er blitt rengjort både på kjøkken, hotellrom og toaletter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer