SMERTEFULLT: Det er uvisst hvor lenge den unge anda gikk rundt med den tjukke pila gjennom brystet. Da den kom inn til dyreklinikken, var det lite veterinæren kunne gjøre. Foto: Anicura Bergen Sør
SMERTEFULLT: Det er uvisst hvor lenge den unge anda gikk rundt med den tjukke pila gjennom brystet. Da den kom inn til dyreklinikken, var det lite veterinæren kunne gjøre. Foto: Anicura Bergen SørVis mer

Fant levende and med pil gjennom brystet: - Rett og slett grusomt

Politiet ser alvorlig på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Folk er så hjerteløse og grusomme. Én ting er å skyte et dyr, men har de først gjort det, må de også sørge for å gjøre slutt på lidelsene, sier Leif Næss (55) til Dagbladet.

Leif og kona Marit (55) bor i Fana utenfor Bergen. Lørdag var de og eldstesønnen på 26 på vei hjem i bil, da de ble oppmerksom på ei and som gikk i veikanten. Men den hadde tilsynelatende vanskelig for å bevege seg.

- Da vi så nærmere etter, viste det seg at den hadde ei pil tvers igjennom brystet, sier Leif.

• Det var lokalavisa Fanaposten som først omtalte saken.

Måtte avlive Sønnen hoppet ut av bilen og fikk tak i den skadeskutte fuglen. Så bar det rett til dyreklinikken Anicura Bergen Sør i nærheten. Der ble det konstatert at anda var så skadd at den måtte avlives.

- Da anda kom inn til oss, levde den, men var medtatt. Pila som gikk gjennom brystet, var tjukk, og det var tydelig at vi ikke hadde annet å gjøre enn å la den få slippe å lide. Vi visste blant annet ikke hvor lenge pila hadde sittet i, og det var fare for alvorlige infeksjoner, sier dyrepleier Ingrid Soltveit Pettersen (35) til Dagbladet.

Pettersen har sett mange forskjellige skader i løpet av sin tid som dyrepleier, men aldri noe som dette.

- Dette er første, og jeg håper siste, gang jeg ser noe slikt. Det er rett og slett grusomt. Det er ikke greit å gjøre slikt mot dyr, sier hun.

Dyrepleieren anslår anda til å være svært ung. Nå er hendelsen meldt til politiet.

- Jeg håper saken blir oppklart, og at de ansvarlige skjønner alvoret, sier hun.

Ber om tips Saken ligger nå hos Bergen Sør politistasjon. Inspektør Morten Ørn sier til Fanaposten at han ser svært alvorlig på dyremishandlingen.

- Dette er snakk om helt forsvarsløse skapninger, og det er alvorlig når noen skader og etterlater dem slik det er gjort her, sier han til lokalavisa.

Han oppfordrer folk som har sett noen med pil og bue i Titlestad-området lørdag, om å ta kontakt med politiet. Samtidig ber han folk ringe umiddelbart når de kommer over mishandlede dyr, slik at politiet kan reagere umiddelbart.

Til sist formaner politiinspektøren foreldre til å lære barna at pil og bue brukes til skyting på blink og ikke på dyr.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram