Fant levende hamster i søpla

Hamsteren ble kastet i søpla og etterlatt for å dø.

TRIST: Her ble hamsteren funnet tirsdag ettermiddag i sentrum av Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl
TRIST: Her ble hamsteren funnet tirsdag ettermiddag i sentrum av Oslo. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Melissa Kubica (25) reddet sannsynligvis livet til det lille dyret, etter at noen barn fant hamsteret i søppelrommet.

- Jeg gikk ut på butikken en tur og så at hamsteren lå i et bur utenfor søppelrommet. Jeg tenkte at noen hadde latt det stå igjen, fordi de skulle bære noe opp i leiligheten i to runder. Da jeg kom tilbake fra butikken en stund senere sto buret der fortsatt, sier Kubica til Dagbladet.

Det var noen barn i boligblokken som hadde funnet dyret først og sa ifra til foreldrene sine, men de trodde hamsteren var død og satt dermed buret på utsiden.

- Jeg aner ikke hvem som kan ha kastet det stakkars dyret i søpla, men jeg kan ikke forstå at noen har hjerte til å være så slem, sier Kubica.

Luktet kloakk Den lille krabaten, som enda ikke har fått noe navn, var i dårlig forfatning da Kubica tok den inn i varmen.

- Den luktet kloakk og var veldig møkkete. Jeg har vasket den og renset buret, så nå har den kviknet til, sier hun.

Hun tok kontakt med politiet, som ba henne høre med høyskolen om de ville ta imot hamsteren.

HELL I UHELL:  Melissa Kubica (25) fant hamster forlatt i bakgården. Nå tar hun og sønnen Adrian (5) seg av dyret hjemme i leiligheten i sentrum av Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl
HELL I UHELL: Melissa Kubica (25) fant hamster forlatt i bakgården. Nå tar hun og sønnen Adrian (5) seg av dyret hjemme i leiligheten i sentrum av Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- De hadde ikke mulighet til å ta den i mot, og ville dermed avlive den. Det var helt uaktelt for meg. Jeg håper noen har lyst til å gi den et godt hjem, ellers er jeg nødt til å ta vare på den selv, sier Kubica.

Ikke imponert Hun forteller også at buret mest sannsynlig hadde ligget ute over natta og at det lå litt mat i buret.

Politiet var ikke særlig imponert over den eller de som kastet dyret i søpla.

- Politiet lurer på hvem som har «glemt» et marsvin i bur i søpla i Ebbelsgate 3, skrev Oslo politidistrikt på Twitter.

REN OG PEN: Hamsteren virket livløs da den ble funnet, men kviknet til etter en vask og litt mat. Foto: Jacques Hvistendahl
REN OG PEN: Hamsteren virket livløs da den ble funnet, men kviknet til etter en vask og litt mat. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer