Fant levende kakaduer stappet inn i vannflasker

Skulle selges på det illegale markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skruppelløse kriminelle skyr tilsynelatende ingen metoder for å fange, smugle og omsette sjeldne og truede dyrearter, til stor gevinst. I går oppdaget tollere i den indonesiske havnebyen Surabaya at smuglere hadde stappet over 20 levende gultoppkakaduer inn i vannflasker for å ta dem ut av landet, skriver Telegraph.

En mann er pågrepet i saken. Han var på vei til å forlate Indonesia med et skip, sammen med den dyrebare bagasjen, melder Reuters.

Kakaduene ble ikke umiddelbart befridd; politiet prioriterte å vise dem fram på en hurtig improvisert pressekonferanse før fuglene ble brakt til en dyrlege for undersøkelse. Dyras tilstand er ukjent, skriver Bild.

ULOVLIG GESKJEFT: Fra politiets pressekonferanse i Surabaya, der de viste fram vannflaskene med de lidende fuglene. Foto: Risyal Hidayad / Antara / Reuters / NTB Scanpix
ULOVLIG GESKJEFT: Fra politiets pressekonferanse i Surabaya, der de viste fram vannflaskene med de lidende fuglene. Foto: Risyal Hidayad / Antara / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det fins bare rundt 7000 gultoppkakaduer igjen i verden - ifølge BirdLife International er bestanden truet av avskoging og nettopp ulovlig jakt. Et eksemplar går for ca. 7500 kroner på det illegale markedet, og antallet kriminelle som livnærer seg på geskjeften, er voksende, ifølge organisasjonen Profauna.

Det er ikke kjent hvor fuglene var ment å sendes - i fjor ble kinesiske, franske og kuwaitiske statsborgere arrestert for smuglingsforsøk.

Bare på den indonesiske øya Halmahera blir årlig 10 000 papegøyer fanget for å selges. Halvparten dør i frakten, skriver Bild.

I ALL SIN PRAKT: Slik ser en gultoppkakadu ut når den ikke er stappet inn i ei flaske. Foto: Torsten Blackwood / AFP / NTB Scanpix
I ALL SIN PRAKT: Slik ser en gultoppkakadu ut når den ikke er stappet inn i ei flaske. Foto: Torsten Blackwood / AFP / NTB Scanpix Vis mer