I FRYSEKONTEINEREN:  Minkfarmen Fellesdrift AS i Hå kommune er nå politianmeldt etter at to levende mink ble funnet i frysekonteineren.      Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / Scanpix
I FRYSEKONTEINEREN: Minkfarmen Fellesdrift AS i Hå kommune er nå politianmeldt etter at to levende mink ble funnet i frysekonteineren. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Fant levende mink i frysekonteiner

Mattilsynet fant to levende mink blant døde i en frysekonteiner på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en kontroll 12. august i år at inspektørene fant de to levende dyrene. I alt ble det funnet 17 skadde og syke dyr, og to av disse måtte avlives, melder NRK.

Nå blir minkfarmen Fellesdrift AS i Hå kommune på Jæren politianmeldt.

- Det vitner om svært sviktende rutiner når det gjelder å kvalitetssikre at ikke dyr blir utsatt for unødvendig lidelse, sier seksjonssjef Ole Aamodt i Mattilsynet i Midt-Rogaland.

Mattilsynet har gitt Fellesdrift AS, som har rundt 20.000 mink i anlegget i Hå, hastepålegg og pålegg om å kvalitetssikre rutinene ved farmen.

Forskrekket Styremedlem Ordin Møller i Fellesdrift AS sier at han er «totalt forskrekket» over hva inspektørene fra Mattilsynet fant under inspeksjonen.

- Det er jo så bort i natten at vi har syslet med tanker om sabotasje og hva som helst, sier Møller.

Han mener funnene til Mattilsynet viser at en politietterforskning er helt på sin plass.

Det har stormet rundt pelsdyrnæringen i lengre tid, og flere politiske partier mener at hele næringen bør avvikles og statsstøtten fjernes.

Tidligere denne uken kom imidlertid Sp-statsråd Ole Borten Moe med et løfte om å frede pelsdyrnæringen i landbruksmeldingen som legges fram denne høsten.

(NTB)