BEKREFTET HENRETTET: Filippinsk politi fant deler av kroppen til Robert Hall et døgn etter at geriljaen fortalte at han var henrettet. Hans kanadiske landsmann John Ridsle (til høyre) ble 26. april. Foto: Skjermdump Reuters video.
BEKREFTET HENRETTET: Filippinsk politi fant deler av kroppen til Robert Hall et døgn etter at geriljaen fortalte at han var henrettet. Hans kanadiske landsmann John Ridsle (til høyre) ble 26. april. Foto: Skjermdump Reuters video.Vis mer

Fant levninger av drept kanadisk gissel

Filippinske myndigheter bekrefter drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinske myndigheter bekrefter at levninger av det kanadiske gisselet Robert Hall (50) ble likvidert av Abu Sayyaf-geriljaen. Levninger er funnet i byen Jolo.

Hall ble tatt som gissel sammen med sin filippinske kjæreste, en landsmann og Sotra-mannen Kjartan Sekkingstad (56) i september i fjor. Løsepengekravet for Hall gikk ut mandag. Den andre kanadieren, John Ridsdel (68) , ble likvidert av geriljaen 26. april.

– Dette er et brutalt og meningsløst drap, sier den filippinske presidentens talsmann Hermino Coloma etter mandagens gisseldrap. Regjeringen har lovet å få en slutt på det de kaller et terrorregime.

Myndighetene jobber nå for å den endelige bekreftelsen på om levningene som ble funnet på gata i byen Jolo, tilhører Hall.

Fant hodet

- Soldatene våre trodde det var en bombe, men fant ut at det var et hode tilhørende en gammel, hvit mann, sier politisjef Junpikar Sittin i Jolo til lokale medier.

Hodet ble funnet fem timer etter at Abu Sayyaf oppga at de hadde drept Hall.

- Jeg kan ikke si om det tilhører Hall, men ut fra beskrivelsen stemmer det.

Abu Sayyaf-geriljaens talsmann Abu Raami sier til The Philippine Daily Inquirer at Halls kropp også vil bli funnet.

John Ridsdel ble også funnet død i Jolo, en fattig by i den muslimske regionen Mindanao.

(NTB-AP).