Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant levninger av skiløper som gikk ut på tur 21. mars 1929

Døde i ulykke.

HER FANT DE LEVNINGENE:  Geologer fant i fjor høst levningene og restene av utstyret til skiløperen som dro ut på skitur for snart 86 år siden i denne grotten i Untersberg-området utenfor Salzburg.  Foto: Politiet
HER FANT DE LEVNINGENE: Geologer fant i fjor høst levningene og restene av utstyret til skiløperen som dro ut på skitur for snart 86 år siden i denne grotten i Untersberg-området utenfor Salzburg. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor høst fant geologen Georg Zagler og hans team benrester, lærstøvel, samt biter av treski og staver i en grotte i fjellmassivet Untersberg utenfor Salzburg i Østerrike.

DNA-prøver Nå viser DNA-prøver at de tilhørte en skiløper som er blitt gitt navnet Karl K. i østerrikske medier. 21 år gamle Karl K. skal ha lagt ut på en skitur 21. mars i 1929 - og kom aldri tilbake, skriver avisa Kurier.

Politiet fant navnet i gamle arkivet og fikk sjekket det mot DNA-prøver fra Karl Ks halvsøster og en 99 år gammel halvbror. Familien ble underrettet om funnene torsdag.

- Får fred - Nå kan familien endelig begrave ham etter å ha levd i usikkerhet i over 80 år, heter det i en uttalelse fra politiet. 

Ifølge politiet har mannen trolig falt 50 meter ned i grotta og omkommet umiddelbart.
Lik Dagbladet på Facebook.