Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant lik først etter ni dager

Finsk politi fant ikke noe lik da de gjennomsøkte den finske kvinnens leilighet forrige uke. I går fant de kvinnen i et skap. Hennes norske kjæreste (32) er siktet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken rundt den savnede finske kjæresten til en 32 år gammel nordmann tok i går en dramatisk vending. Teknikere fra den finske kriminalpolitisentralen i Åbo fant liket av den 40-årige kvinnen innpakket og gjemt i et skap i hennes leilighet.

Politiet fant imidlertid ikke noe lik da de lette gjennom kvinnens leilighet i Nystad i Finland for over ei uke siden, men en foreløpig obduksjon tyder på at kvinnen har vært død i rundt to uker, skriver VG.

Kjæresten drapssiktet

Hamar-mannen ble siktet for drapet allerede i forrige uke, til tross for at politiet da ikke visste om kvinnen var død. Mannen hadde kontaktet advokatfirmaet Staff den 25. oktober, og varslet om at det lå en død kvinne i en leilighet i et navngitt finsk tettsted. Mannen hevder å ha sett kvinnen bli drept, men er uklar på hvordan det skjedde, og nekter straffskyld.

Mennens forsvarer, Halvard Helle, varslet Kripos i Norge som deretter varslet finsk politi, men i leiligheten ble det altså ikke funnet noe lik.

- Polititabbe

Nå refser advokat Halvard Helle finsk politi for det han kaller en tabbe.

- Det er jo en grov tabbe dersom finsk politi var inne i leiligheten forrige søndag, og ikke fant liket. Etter så lang tid er det fare for bevisforspillelse, sier Helle til VG.

Finsk politi hevder på sin side at de ikke vet hvorfor kvinnen ikke ble funnet første gang de gjennomsøkte leiligheten, men tilføyer at kvinnens leilighet var svært rotete, og at dette kan være noe av grunnen til at liket ikke ble funnet.

Helle mener politiet nå må saumfare avdødes omgangskrets, og reiser spørsmålet om liket kan ha blitt plassert i leiligheten i etterkant.

- Jeg forutsetter at politiet gikk gjennom leiligheten nøye første gang, sier han.

Den siktede nordmannen ble sist fredag varetektsfengslet for tre uker i Hedmark forhørsrett. Finsk politi har begjært 32-åringen utlevert til Finland.

Hele Norges coronakart