Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant lik i sovepose

OPPEGÅRD (Dagbladet): Lensmannen i Oppegård slo full drapsalarm da et lik innpakket i en sovepose ble funnet flytende i vannkanten i Gjersjøen i Oppegård i Follo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åstedsgranskere fra Kripos flyttet i går kveld liket urørt i soveposen til Rettsmedisinsk institutt. I natt pågikk arbeidet med å identifisere liket.

I går kveld visste ikke politiet noe om identiteten, heller ikke om det var en mann eller kvinne som var funnet.

De to åstedsgranskerne fra Kripos som undersøkte funnstedet i går ettermiddag, førstebetjentene Per Angel og Arnt Ivar Holmstad, valgte nemlig å ta opp soveposen med liket inni uten å åpne den. Dette gjorde de for å hindre at de skulle miste verdifulle spor.

Undersøkt

Først seint i går kveld ble liket undersøkt av Kripos på Rettsmedisinsk institutt i Oslo. De to åstedsgranskerne fra Kripos fikk da hjelp fra fingeravtrykksekspert Egil Singelstad i Kripos. Hans oppgave var å sikre fingeravtrykk av den døde, med tanke på identifisering. Etter at Kripos-teknikerne hadde gjort ferdig sine undersøkelser av liket, ville rettsmedisinere foreta en obduksjon.

Follo politidistrikt avgjorde i går kveld at det ikke ville bli gitt noen opplysninger til pressen om undersøkelsene av liket før i dag.

Kvinne savnet

Politiet undersøker om det kan være den savnede magedanseren Barbro Zedini (26) som er funnet. Zedini har vært savnet siden lørdag morgen for en drøy uke siden. Da forlot hun leiligheten sin i Etterstadsletta 4 i Oslo. Etter det har hun vært sporløst forsvunnet.

- Vi kjenner ikke identiteten til den døde personen vi har funnet, og det er det vi nå jobber med å få klarhet i, sier lensmannen i Oppegård, Magne Rykhus, til Dagbladet.

Liket ble funnet av en turgåer på nedsiden av Gjersjø bru på Gamle Mossevei klokka 11.40 i går. Det innpakkede liket ble funnet på grunt vann tett inntil land. Vitnet varslet straks lensmannskontoret på Kolbotn.

Politiet aksjonerte som om de sto overfor et drap, og sperret av et stort område ved Gjersjøen. På Gamle Mossevei var det nesten to kilometer mellom politisperringene, som også strakte seg langt opp i det skogkledde terrenget på oversiden av bukta der liket ble funnet.

Vakthold i natt

I natt holdt politiet vakt rundt sperringene, mens undersøkelsene pågikk på Rettsmedisinsk Institutt. Hvis obduksjonen viser at dette er en drapssak, vil kriminalteknikerne gjøre grundige undersøkelser av området de nærmeste dagene. Da vil også Follo politidistrikt trolig be om bistand fra taktiske etterforskere i Kripos.

I går kveld var det ikke bedt om slik bistand.

- Først må vi foreta obduksjon og finne dødsårsaken, understreker lensmann Magne Rykhus.

Politiet har allerede sikret seg en del vitneobservasjoner, og ønsker kontakt med personer som de siste dagene har vært i området der liket ble funnet.

Et av vitnene som har meldt seg for politiet, har fortalt om ungdommer som er sett ved brua i 02.30-tida natt til 17. mai. Andre personer som kan ha observert noe, skal også være sett i området om morgenen på nasjonaldagen-

<B>MYSTERIUM:</B> På nedsiden av Gjersjø bru på gamle Mossevei ble soveposen med liket funnet av en turgåer. Det innpakkede liket ble funnet på grunt vann tett inntil vann. Vitnet varslet straks lensmannskontoret på Koltbotn.
AVSPERRET:</B> Politiet aksjonerte som om de sto overfor et drap, og sperret av et stort område ved Gjersjøen.