Fant lik i taket

Gjemt i taket mellom første og andre etasje fant bygningsarbeiderne rester av det som kan være flere menneskelik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Knut Arne Danielsen (17) var i ferd med å rive taket i det gamle trehuset i Drammen sentrum da han fikk sitt livs sjokk. Sammen med beinrestene lå det blant annet flere klesplagg - og ett par barnesko.

- Knoklene datt bokstavelig talt i hodet på meg, og det luktet stramt av beinrestene. Jeg lette rundt på gulvet, og fant stadig flere knokler. Jeg trodde med en gang at det var rester av et menneske, forteller 17-åringen til Dagbladet.

Fant hodeskalle

Størrelsen på beinrestene tyder på at de stammer fra både en voksen person og ett barn - hvis det virkelig er levninger av mennesker. Knut Arne Danielsen fant også en liten hodeskalle som har ligget gjemt i himlingen mellom første og andre etasje - der det bare er rundt 15 centimeter i høyden.

Politiet i Drammen rykket umiddelbart ut etter at de ble varslet om funnet. Likrestene ble tirsdag sendt til Rettsmedisinsk institutt for analyse.

Svarene vil tidligst foreligge i morgen.

- Jeg kan bekrefte at det er gjort funn av beinrester i forbindelse med oppussing av et gammelt hus. Vi vet ennå ikke hvor gamle disse beinrestene er, eller hva de stammer fra, sier politiførstebetjent Ole Thomas Bjerknes i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Bygd i 1870

Huset var eid av en enkemann, som døde for noen måneder siden. De nye eierne var i ferd med å rehabilitere huset, som ble bygd rundt 1870, da de gjorde det makabre funnet.

- Hvis det er rester av mennesker vi har funnet, så må det være snakk om restene av flere personer. Vi fant også tøyrester og to par sko - ett par som passer et lite barn, og ett par damesko, sier eier og byggmester Per Olav Nilsen. Han står for rehabiliteringen av trehuset, og fredagen ble en arbeidsdag helt utenom det vanlige for Sande-mannen. Nå avventer han beskjed fra politiet før han rører resten av taket i det gamle huset.

I tillegg til likrestene lå det lokalaviser fra slutten av 1800-tallet og et brev datert 1845 fra en nordmann i Sør-Afrika mellom de to etasjene.

- Vi finner dette merkelig alle sammen, og venter spent på resultatene av prøvene, sier Per Olav Nilsen.

SKVATT SKIKKELIG: Knut Arne Danielsen (17) og Fredrik Rist (15) rev et tak, da likdeler plutselig falt ned.
STORE KNOKLER: Her er beinrestene politiet tok beslag i.
ÅPNINGEN: Her var det knoklene drysset ned på de to guttene.