Fant likdeler i søppelsekk

Her fant Simon Hammer (29) deler av et partert lik - fastfrosset i isen midt i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Expressen/Dagbladet): Kroppsdelene lå i en søppelsekk som 29-åringen fant i går ettermiddag.

Så seint som i påsken skapte et partert lik frykt i København. Den drepte viste seg å være en 41-årig mann fra København.

-  Jeg så en hånd eller en fot, forteller Simon Hammer til avisa Expressen.

Slengt på isen

Han spaserte langs Södermälarstrand ved Slussen midt i sentrum av Stockholm da han plutselig fikk øye på den svarte plastsekken. Sekken lå slengt på isen rett foran rådhuset og var surret igjen med flere lag tape.

-  Jeg fant en båtshake og snudde på sekken, fordi jeg var nysgjerrig. Nå angrer jeg på at jeg gjorde det. Det stakk ut en fot eller en hånd, og jeg så også en beinpipe. Det er ingen tvil om at det er menneske, forteller Hammer.

Politiet sperret straks av området under Centralbroen og tilkalte kriminalteknikere.

Etterforskningsledelsen opplyste i går kveld at den tekniske undersøkelsene vil ta tid, men bekrefter at etterforskningen dreier seg om et mulig parteringsmord.

Deler av et menneske

-  Det er for tidlig å si noe om alder eller kjønn, sier Kjell Lindgren, presseansvarlig ved Södermalmpolitiet - men han bekrefter at det er deler av et menneske.

Simon Hammer forteller at sekken var ganske liten.

-  Først skjønte jeg ikke helt hva det var, men jeg forsto ganske raskt at det måtte være et partert menneske, kanskje et barn. Det veide kanskje 25 kilo, sier Simon Hammer.

Södermälarstrand, der det makabre funnet ble gjort, er et av Stockholms mest populære turistområder. På Centralbroen passerer alle tog til og fra Stockholm, og svært mange mennesker har beveget seg forbi åstedet. I påsken har dessuten mange gått turer på isen på Ridderfjorden.

Ifølge politiet er det derfor sannsynlig at sekken er plassert ut på isen ganske nylig.

-  Siden området er så trafikkert håper vi at noen har gjort observasjoner av biler eller personer, sier Kjell Lindgren.

Politiet vil nå samle inn informasjon om alle etterlyste og forsvunnede personer for å kunne sammenlikne med de funn som er gjort.

TURISTLØYPE: Södermälarstrand, der det makabre funnet ble gjort, er et av Stockholms mest populære turistområder.
NYSGJERRIG: - Jeg forsto ganske raskt at det var et partert mennske, sier Simon Hammer.