FUNNET INNPAKKET I PLAST: En død person ble torsdag ettermiddag funnet ved Dølerudveien på Klemetsrud i Oslo. Dødsfallet betegnes som mistenkelig. Politiet har sperret av et stort område rundt funnstedet og kriminalteknikere kripos var fredag formiddag på stedet for å foreta tekniske undersøkelser. Foto: Espen Røst / Dagbladet
FUNNET INNPAKKET I PLAST: En død person ble torsdag ettermiddag funnet ved Dølerudveien på Klemetsrud i Oslo. Dødsfallet betegnes som mistenkelig. Politiet har sperret av et stort område rundt funnstedet og kriminalteknikere kripos var fredag formiddag på stedet for å foreta tekniske undersøkelser. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Fant liket innpakket under sofa

Avdøde obduseres i dag. - For tidlig å si om dette er et drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet betegner fortsatt funnet av en død person på Klemetsrud i Oslo som et mistenkelig dødsfall.

De kan ikke fastslå at det er et drap de står overfor, etter at en person ble funnet innpakket i plast eller presenning i skogkanten ved Dølerudveien sør i Oslo i går.

- Foreløpig betegner vi dette som et mistenkelig dødsfall, så får vi se utover dagen hva obduksjonsrapporten viser, sier Per Olav Utgaard, vaktleder på kriminalvakta i Oslo, til Dagbladet.

Avfotograferer Nå er tre etterforskere fra Kripos på plass på funnstedet. Et stort område er sperret av, omkring 300 meter nedenfor Foreningen for omplasserte dyrs gård.

Det ligger flere hus drøyt 3-400 meter unna, funnstedet er for seg selv i et lite kryss ved en grusvei.  

Ved funnstedet er det to nedslitte skur. Disse skal av politiet ikke oppfattes som sentrale.  

Politiet avfotograferer nå funnstedet, og vil søke gjennom hele området med hunder, og en hundepatrulje er på vei.

Fjerde gang Det er fjerde gang på to uker at politiet står overfor det som kan se ut som et drap.

- Det er for tidlig å si på om dette er et drap, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved volds- og sedelighetsavsnittet til TV 2 Nyhetskanalen i dag tidlig.

Hun forteller at personen skal obduseres i formiddag.

- Da får vi se hva vi står ovenfor, sier vaktlederen.

Spesiell lukt Som Dagbladet skrev i går, var det to jenter som jobbet frivillig ved Foreningen for omplassering av dyrs gård (FOD) på Klemetsrud i Oslo, som fant levningene av en person da de var ute og luftet hunder ved en snuplass ved Dølerudveien i går ettermiddag.

Gården ligger om lag en halv kilometer fra området politiet har sperret av, i et område som daglig brukes til lufteturer for de omplasserte hundene på gården.

Dagbladet har snakket med Elisabeth Engen, daglig leder i FOD-gården i dag. Hun forteller at jentene fant liket etter at hundene oppførte seg rart og markerte på en luftetur.

Etter jobb bestemte jentene seg for å gå tilbake, og undersøke stedet.

-Jeg kjente selv en rar lukt ved de garasjene i begynnelsen av juli, men jeg tenkte ikke noe mer over det siden folk ofte dumper døde dyr der, sier Engen.

Den ene jenta er i midten av 20-årene og fast ansatt, mens den andre er yngre og jobbet frivillig på gården. 

Store områder var i går sperret av rundt funnstedet, spesielt rundt et skur ved Dølerudveien 1.

Avdøde er ennå ikke identifisert.

ØDE: Teknikere fra Kripos i arbeid på funnstedet, som ligger for seg selv ved to falleferdige garasjer ved en grusvei om lag 300 meter nedenfor FOD-gården. Politiet har sperret av et stort område der den døde personen ble funnet. Foto: Espen Røst / Dagbladet
ØDE: Teknikere fra Kripos i arbeid på funnstedet, som ligger for seg selv ved to falleferdige garasjer ved en grusvei om lag 300 meter nedenfor FOD-gården. Politiet har sperret av et stort område der den døde personen ble funnet. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer