FENGSEL: Colombianske myndigheter undersøker nå om lik kan ha blitt dumpet i avløpsrørene også i fengsler som La Picota i utkanten av Bogota. Foto: AP / Ronnie Palleiro / NTB scanpix
FENGSEL: Colombianske myndigheter undersøker nå om lik kan ha blitt dumpet i avløpsrørene også i fengsler som La Picota i utkanten av Bogota. Foto: AP / Ronnie Palleiro / NTB scanpixVis mer

Fant likrester fra 100 personer i kloakkrørene under fengsel i Colombia

Personene forsvant for 15-16 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 1999 og 2001 forsvant mer enn 100 innsatte og besøkende fra fengselet La Modelo i Bogota i Colombia.

Nå sier colombianske myndigheter at de tror de har funnet likrestene etter de fleste av dem, i kloakkrørene under fengselet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Caterina Heyck Puyana i den colombianske påtalemyndigheten sier til avisa El Colombiano at funnene tyder på at mange av dem ble mishandlet før de ble drept og dumpet.

- Vi har etterforsket forsvinninger, lemlesting og grove brudd på menneskerettighetene, mot fanger, besøkende og folk utenfra, sier Heyck ifølge avisa.

- Likene ble kastet i kloakken, sier ifølge Reuters.

Myndighetene mener drapene skyldes en maktkamp mellom ulike grupperinger i fengselet. Ifølge Reuters har de innsatte i fengslet stort sett bestått av narkotikakriminelle og paramilitære.

Etterforskningen er en del av granskningsprosessen etter at journalisten Jineth Bedoya Lima ble kidnappet og voldtatt da hun besøkte fengslet i 2000 for å intervjue en paramilitær leder. Hun jobbet med en sak om ulovlig våpensalg. Mennene som stod bak ble først dømt i 2011.

Politi og påtalemyndighet i landet undersøker nå om det samme kan ha skjedd i andre fengsler, blant annet La Picota.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram