Fant lillebroren døende

Den svenske gutten som ble skutt på skolen i går, ble funnet av storebroren sin. Da levde 16-åringen fortsatt. Kort tid senere døde han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytetragedien på Bromma gymnasium utenfor Stockholm rystet Sverige i går. En svensk 16-åring, Nicola Vasmatzi, ble skutt i halsen og drept på skolens toalett. Det var storebroren som fant ham.

Sannsynligvis var det storebroren gjerningsmennene var på jakt etter.

Pengeinnkrevere

Det var rett før klokka 12 i går at to gutter kom til Bromma Gymnasium på jakt etter storebroren, som er elev ved skolen. Politiet tror at de to skulle kreve inn gjeld. Storebroren til den drepte har vært dømt to ganger for narko-kriminalitet, og noen timer før drapet skal han ha vært i slagsmål med de to som senere tok livet av lillebroren. Slåsskampen skal ha funnet sted i et skogholt bak skolen.

- De to var stressede og spurte etter storebroren, sier en elev til Aftonbladet. I stedet traff de 16-åringen. Ifølge vitner oppsto det bråk, og Nicola prøvde å søke tilflukt på doen. I stedet ble han skutt.

Det var den eldre broren som fant Nicola liggende på ryggen halvveis inne på toalettet. Han blødde fra minst ett skudd i halsen. I tillegg hadde han skader flere steder på kroppen. Det er uklart om han også ble stukket med kniv.

Nicola beskrives som en rolig gutt som ikke havnet i bråk. Han spilte basketball og var trener for ti-åingene i klubben sin.

- Absolutt ingen versting-type, sier en lærer.

Elevene så drapsmennene

Mange vitner så de to drapsmennene da de kom til skolen. Den ene ble pågrepet av væpnet politi da han flyktet fra åstedet. Sent på kvelden innrømmet han befatning med drapet. Den andre hovedmistenkte, en 19-åring, ble pågrepet i går kveld. Han er en kjenning av politiet og har rulleblad for grov kriminalitet. For få måneder siden ble han dømt for grov utpressing. Han skal også ha truet andre ungdommer med at han skulle skyte i stykker kneskålene deres hvis de ikke ga ham penger, cd-spillere og mobiltelefoner.

Den andre pågrepne er 17 år gammel og har tidligere vært med i en liga som drev med ran.

Lærerne på skolen er sjokkerte over drapet. De beskriver Bromma som en fredelig skole uten bråk. Elevene er uenige:

- Lærerne ser ingenting. De sitter på lærerværelset. Det har vært mye bråk, men ingen har tatt det på alvor, sier en elev til Aftonbladet.

Klokka ni i dag morges var det minnestund over Nicola på skolen.

<B>SØRGER:</B>Skolekamerater sørger over sin døde venn.
SKUTT I HALSEN:</B> 16-år gamle Nicola Vasmatzi ble skutt i halsen og drept på Bromma skole i går.