Fant listeria i varer som selges på Rema og Bunnpris

Trekkes fra markedet.

TREKKES TILBAKE: Det er gjort funn av listeriabakterien i salatkjøtt fra Solvinge.
TREKKES TILBAKE: Det er gjort funn av listeriabakterien i salatkjøtt fra Solvinge.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reitangruppen har nettopp sendt ut en pressemelding, der de skriver at de tilbakekaller produktet Solvinge Salatkjøtt (200 og 400 gram) med umiddelbar virkning. De ber kunder som har kjøpt varen, kaste den.

- Kontrollrutiner viser funn av listeria i maskinen som lager salatkjøttet på fabrikken, og kunder som har kjøpt dette produktet bes om å kaste varen. Kunden vil få ny vare eller pengene tilbake, skriver kvalitetssjef Martina Rabsch i REMA 1000 i pressemelding.

- Vi ser svært alvorlig på dette, vi har siden 2013 totalrenovert produksjonslokalene og innførte nytt kontrollsystem - men går nå gjennom alle rutiner på nytt. Vårt viktigste fokus er trygg mat til forbruker, sier kvalitetssjefen.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer forteller at de fikk prøveresultatene som viste listeriabakterien nå seint i kveld.

- Dette er varer som i verste fall har vært i butikk siden fredag. Jeg kan ikke si noe mer om omfanget enn det. Vi stoppet varen for salg umiddelbart, fjerner varen fra hyllene og stenger den for salg i kassene. Alle våre kjøpmenn er varslet, og vi varsler kundene med en gang. Det er rutinen vår, sier Fossum Beyer.

Hun legger ikke skjul på at de ser alvorlig på saken.

- Særlig for risikogrupper kan varen være skadelig å spise. Vi oppfordrer folk til å kaste varen, sier Fossum Beyer.