Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant lottokupong med 190 millioner kroner to dager før utløpsdato

- Jeg har alltid fortalt meg selv at jeg kommer til å sjekke loddene når jeg får tid, forklarer vinneren.

I GREVENS TID: Ifjor kjøpte den pensjonerte sikkerhetsvakten Jimmie Smith en lottokupong. 363 dager senere oppdaget han at han hadde vunnet 190 millioner kroner. Det var to dager før fristen for å hente ut premien. Foto: NY Gaming Commission via CNN
I GREVENS TID: Ifjor kjøpte den pensjonerte sikkerhetsvakten Jimmie Smith en lottokupong. 363 dager senere oppdaget han at han hadde vunnet 190 millioner kroner. Det var to dager før fristen for å hente ut premien. Foto: NY Gaming Commission via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste har et sted, enten i huset eller i bilen, der de lar brev og kvitteringer samle seg opp.

For 68 år gamle Jimmie Smith fra New Jersey, var stedet en gammel skjorte hengende i skapet, og i stedet for brev og kvitteringer, var lommene fylt med gamle lottokuponger.

- Jeg har alltid fortalt meg selv at jeg kommer til å sjekke dem når jeg får tid, sier Smith til CNN, og det gjorde han i grevens tid. Hadde han ventet to dager ekstra, hadde han nemlig mistet 24 millioner dollar (ca 190 millioner norske kroner, journ.anm.).

Sjekk lommene deres

Smith kjøpte lottokupongen til «New York Lotto» for over et år siden. Vinnertallene for 25. mai 2016 var: 05 - 12 - 13 - 22 - 25 - 35.

New Yorks spillkommisjon visste at loddet ble kjøpt i en liten dagligvarebutikk i New York, men visste ikke hvem som hadde kjøpt det.

Vinnere har et år på seg på å heve premien, og Smiths frist nærmet seg med stormskritt. Derfor sendte «New York Lottery» ut beskjeder for å finne vinneren.

- Vi oppfordrer alle våre spillere til å sjekke lommene sine. Sjekk hanskerommet, ta en titt under sofaputene. Har du vinnerloddet, så gleder vi oss til å treffe deg, sa direktøren for lotteriet, Gweneth Dean.

Så nyheten på fjernsynet

Den pensjonerte sikkerhetsvakten plukket opp nyheten da de annonserte den på TV. Han ble inspirert til å sjekke de gamle loddene, og da han gikk opp til skapet og numrene stemte, ble han stående et sekund og tenke «ser jeg det jeg tror jeg ser?».

Det var 23. mai 2017. På onsdag offentliggjorde «New York Lottery» Smiths navn etter å ha gått igjennom saken.

- Vi er fornøyde med at den heldige vinneren fant det livsendrende loddet, sier Dean.

Smith valgte å motta premien fordelt over 26 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!