Fant Mahmed (46) skutt i pannen

- En veldig sterk opplevelse, sier vitnet Kurt Nygård (41).

VITNE: - Det var en veldig sterk opplevelse, sier Kurt Nygård om da han fant den drepte Mahmed Jamal Shirwac. Foto: Kjell-Ivar Myhr
VITNE: - Det var en veldig sterk opplevelse, sier Kurt Nygård om da han fant den drepte Mahmed Jamal Shirwac. Foto: Kjell-Ivar MyhrVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Han kom først til åstedet på Heimdal, hvor piratdrosjesjåføren Mahmed Jamal Shirwac (46) ble drept natt til lørdag 23. august i fjor.

Piratdrosjesjåføren var blitt skutt fem ganger. Ett av skuddene skal ha truffet norsksomalieren i pannen og politiet karakteriserte drapet som «spesielt brutalt».

- En sånn opplevelse gjør noe med deg. Den må bearbeides, sa Nygård da han vitnet i Trondheim tingrett i går.

Han fortalte at han kom kjørende rundt en sving i Ringvålveien, og at han så en bil stå parkert i høyre kjørebane.

- Den hadde lysene på og motoren i gang. Det virket som dørene var åpnet, sa vitnet.
Han gikk rolig mot bilen, men så ikke noe folk.

- Jeg så en person som hang ut av venstre fremdør. Halve kroppen hang ut av bilen. Da jeg kom nærmere, så jeg at han blødde fra magen, og da skjønte jeg at det ikke var en ulykke. Jeg tenkte at det var noe kriminelt.

Nygård regnet med at den alvorlige hendelsen hadde skjedd kort tid før han kom til åstedet, så han var redd det befant seg en eller flere gjerningspersoner i området. Det er et lite skogholt like ved. Han forholdt seg likevel rolig, gikk tilbake til sin egen bil og ringte 113.

På lydopptakene som ble avspilt i retten i går kunne vi høre han si i telefonsamtalen med AMK-sentralen:

«Dere må sende en ambulanse straks til Ringvålveien. Det står en bil i veien og det er en fyr som henger halvveis ut av bilen. Det må skje noe uhorvelig fort her!»

Han tenkte klart og rasjonelt, og da AMK-sentralen ville ha ham til å gi førstehjelp, opplyste han at det var for seint. Siden det åpenbart hadde skjedd en kriminell handling, mente han det var best å la åstedet være urørt til politiet kom.

- Jeg er vant til å være under press, så jeg handlet forholdsvis rasjonelt, sa Kurt Nygård.