Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant mamma begravd i gjørme og ruiner

Sorgen og fortvilelsen vil ingen ende ta.

FANT SIN MOR: Denne kvinnen fant sin døde mor begravet i ruinene i den nordøstlige byen Rikuzentakata i dag.  Foto: Scanpix
FANT SIN MOR: Denne kvinnen fant sin døde mor begravet i ruinene i den nordøstlige byen Rikuzentakata i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen fra den nordøstlige byen Rikuzentakata, fant i dag sin mor begravd i ruinene, dekket av gjørme. Mora ble tatt av tsunamien som skyllet over byen for drøye fem dager siden.

Datteren ser fortvilet ned på sin døde mor. Hun griper fast i hennes hender og gråter. 

Hennes skjebne er dessverre ikke enestående i Japan. Mange tusen japanere har mistet livet i katastrofen, og mange savner sårt sine kjære.

12 000 savnede og døde Tidligere i dag meldte CNN at det offisielle tallet på døde og savnede nå er over 12 000.

Ifølge japansk politi har antallet bekreftede omkomne steget til 3676 mennesker.

Tallet på foreldreløse barn har også økt kraftig etter at jordskjelvet og tsunamien rammet landet fredag.

Vil finne overlevende - Fortsatt er rundt 8000 personer ennå ikke gjort rede for, forteller sjef Takashi Takashita i byen Minamisanrikus brann- og redningstjeneste til AFP.

Om lag 434 000 japanere er hjemløse som følge av katastrofen, melder AP. Mange er evakuert til de 2600 teltleirene som er satt opp.

Samtidig er over 15 000 mennesker reddet etter jordskjelvet og tsunamien, og dette gir håp:

Takashita tror fremdeles på å finne flere overlevende.

- Muligheten for å finne folk i live er veldig liten, men vi vil forsøke å finne de savnede, ikke bare lik, sier han ifølge NTB.

Takashita bidrar selv i redningsarbeidet, og bruker en golfkølle til å rote gjennom en haug av trerester, fiskenetting og klær.

Hele byen utslettet Byen Shizugawa er en av dem som ble hardest rammet av tsunamien, og er nær sagt borte fra kartet.

LETER ETTER MAT: To menn vandrer gjennom ruinene i  Rikuzentakata. De leter etter mat. Foto: Scanpix
LETER ETTER MAT: To menn vandrer gjennom ruinene i Rikuzentakata. De leter etter mat. Foto: Scanpix Vis mer

Mer enn halvparten av byens innbyggere er fremdeles savnet, ifølge AP.

I de hardest rammede områdene er situasjonen vanskelig for de overlevende. Millioner av mennesker må klare seg uten mat, vann, drivstoff og strøm - for femte dag på rad.

Vannet fryser I nord mangler mer enn 850 000 hus elektrisitet, melder Reuters

Og på grunn av synkende temperaturer fryser vannet nå også til is enkelte steder. Mer enn 1,5 millioner husstander har ikke vann nå, skriver Reuters.

Med kulda har det også falt snø enkelte steder.

I Minamisanriku har brannmenn og redningsarbeidere trosset snøen i dag, i arbeidet med å finne overlevende.

SAVNER SIN KONE: Makoto Nakamura (59) og hunden vandrer nedover den ødelagte veien i Rikuzentakata. Nakamura savner sin kone, og gir ikke opp håpet om å finne henne. Foto: Scanpix
SAVNER SIN KONE: Makoto Nakamura (59) og hunden vandrer nedover den ødelagte veien i Rikuzentakata. Nakamura savner sin kone, og gir ikke opp håpet om å finne henne. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling