Fant Mariannes blod hos drapssiktet

Politiet i Haugesund har fellende DNA-bevis mot 24-åringen som er siktet for drapet på Marianne Våge. Hans blod ble funnet på åstedet, og offerets blod ble funnet hjemme hos siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag aksepterte den drapssiktede naboen åtte nye ukers varetekt, selv om han fortsatt hevder sin uskyld. I avhør har mannen hele tiden nektet enhver befatning med drapet.

Politiet er derimot overbevist om at de har rett mann. Ikke bare fant de hans blod sentralt på drapsstedet. De fant også blodspor på den unge mannens klær da de ransaket hjemmet hans etter pågripelsen. Tekniske analyser avslørte at det stammet fra den drepte tobarnsmoren.

I avhør har siktede fortalt at han lå og sov drapsnatten, og at han aldri har vært hjemme hos Marianne Våge. Dette stemmer dårlig med blodsporene, og det faktum at hans fingeravtrykk er funnet på et stuevindu.

Kan ikke forklare spor

- Siktede aksepterer bevisene våre. Men han kan ikke gi oss noen forklaring på hvor disse sporene kom fra, sier politiadvokat Thor Buberg.

Han vil ikke kommentere hvorvidt han nå anser saken som oppklart. Den er i hvert fall ikke ferdig etterforsket.

- Vi har en hel rekke funn på stedet som skal analyseres. Men så lenge siktede ikke kan gi noen forklaring på hvorfor hans blod er på åstedet, må vi anta at det er han som drepte Marianne Våge, sier Buberg.