Fant marijuanaplantasjer dypt inne i skogen

Stjal sigarettdispensere. Så viste det seg at samme gjeng produserte enorme mengder marijuana dypt inne i skogen.

STORT: Spansk politi har arrestert 6 personer og beslaglagt hele 16 000 marijuanaplanter i en etterforskning, som ledet politiet langt inn i de dype skoger. Men det var ingen enkel jobb å hente ut de 3,5 tonnene med bevis. Video: Spansk politi - Klipp: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En halvtimes kjøretur inne i skogen - og enda en halvtime til fots på kronglete stier - fant politiet dem. To store marijuanaplantasjer, drevet av det som skal være en albansk gjeng.

Spansk politi har pågrepet seks personer og tatt beslag i 16 000 marijuana-planter i Aragón-regionen nord i landet, skriver The Guardian.

Politiet skal først ha fått øynene opp for gjengen da de oppdaget at de stjal sigarettdispensere fra barer og bensinstasjoner i området. Så fant de altså ut at de samme dyrket marijuana.

- Gjengen hadde fjernet store områder med furutrær for å lage plass til å dyrke marijuana, sier politiet i en uttalelse.

Gjengen skal ha hatt vakthold på stedet både dag og natt. Ved plantasjene skal de også ha satt opp leirer for overnatting og alt de trengte for lengre opphold på stedet.

- At de alltid var oppmerksomme, og at de hadde inngående kjennskap til skogen de jobbet i, gjorde arbeidet vårt enormt vanskelig, heter det videre i politiets uttalelse.

Arbeidet med å ta beslag i plantene, var heller ikke enkelt: Det vanskelige terrenget gjorde at 70 politibetjenter måtte bære de 16 000 plantene gjennom skogen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer