Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mener svensken (28) skulle kidnappe rike folk

Fant masker, våpen og spesialbygd fangevogn

Ble mistenkt for tyveri. Da politiet undersøkte mannens bolig, fant de langt mer enn tyvegods.

BEVIS: I mannens bolig ble det funnet både våpen og forkledningsutstyr, blant annet flere masker. Foto: Politiet
BEVIS: I mannens bolig ble det funnet både våpen og forkledningsutstyr, blant annet flere masker. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk mann (28) skal ifølge politiet ha planlagt å kartlegge og kidnappe rike personer, for så å plassere dem i en spesialbygd og isolert fangevogn. Det kommer fram i en fersk tiltale, skriver Expressen.

Den 29. mai må mannen møte i tingretten i Kristianstad, hvor han må svare på anklager om blant annet planlagt kidnapping, 15 tilfeller av grovt tyveri, narkotikalovbrudd og brudd på våpenloven.

Gjenkjente stjålet sykkel

Til tross for de grove anklagene, var det tilfeldigheter som gjorde at 28-åringen ble avslørt og pågrepet, etter at politiet oppdaget ham syklende på en skogsvei. Ifølge Expressen fattet politiet mistanke, da mannen oppførte seg merkelig. De var opprinnelig i kommunen, som ligger ti mil nordøst for Malmø, på grunn av en rekke innbrudd.

Politiet kjente igjen sykkelen fra ett av innbruddene, og pågrep mannen etter at han først skal ha forsøkt å flykte fra dem.

På grunn av innbruddene besluttet politiet å undersøke boligen til 28-åringen nærmere. De var imidlertid ikke forberedt på det som skulle møte dem der.

BESLAG: Politiet fant både masker og våpen i mannens bolig. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet fant både masker og våpen i mannens bolig. Foto: Politiet Vis mer

- Sjokkerende

I tillegg til det som skal ha vært store mengder tyvegods, oppdaget politiet en rekke masker, elektrosjokkvåpen og en detaljert kartlegging av rike personer. Etter å ha undersøkt mannens tomt, dukket det også opp en fangevogn.

Denne skal ha vært spesialbygd og tilpasset en vanlig tilhenger, slik at den kunne fraktes. Fangevognen skal ha vært utstyrt med både lydisolasjon, lenker, ventilasjon og en rekke låser.

Ifølge politiet var vognen bygd for å holde mennesker innesperret.

- Det er ganske sjokkerende hvordan tilhengeren er utformet, sier aktor Johan Eriksson hos det svenske politiet til Expressen.

SPESIALBYGD: Med flere låser, lydisolasjon og fastmonterte lenker, mener politiet at denne vogna var klar til å brukes til kidnapping. Foto: Politiet
SPESIALBYGD: Med flere låser, lydisolasjon og fastmonterte lenker, mener politiet at denne vogna var klar til å brukes til kidnapping. Foto: Politiet Vis mer

Ifølge avisa skal 28-åringens kartlegging ha bestått av flere lister med riker personers navn og opplysninger om inntekt, adresser og for enkelte av dem beskrivelse av daglige rutiner. Det skal også ha blitt funnet manus som antas å være skrevet for å gjennomføre utpressing i forbindelse med kidnappinger.

Planlagt i månedsvis

28-åringen nekter på sin side å ha gjort noe ulovlig. I avhør skal mannen ha sagt at han sammen med en venn bare gjorde en analyse for å se hvordan man kan går fram for å skaffe seg penger, hvis noen er rike og man vil ta disse fra dem.

- Dersom man liker noen, så gjør man hva som helst for å få dem tilbake, og betaler penger, sa mannen i avhør ifølge Expressen.

MILLIONER: Mannen skal ha laget lister med navn på rike personer og deres inntekt. Foto: Politiet
MILLIONER: Mannen skal ha laget lister med navn på rike personer og deres inntekt. Foto: Politiet Vis mer

Ifølge svenskens avhør skal han og vennen, som han skal ha nektet å avsløre hvem er, ha pågått siden slutten av sommeren i fjor. Bevisene politiet sitter på vedrørende kidnappingsplanene skal være omfattende, med fangevognen som er det mest alvorlige.

- Det er mange konkrete bevis som viser at man her har forberedt seg på en måte som ikke bare stopper ved planleggingen, sier Eriksson til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media