Politiet mener svensken (28) skulle kidnappe rike folk

Fant masker, våpen og spesialbygd fangevogn

Ble mistenkt for tyveri. Da politiet undersøkte mannens bolig, fant de langt mer enn tyvegods.

BEVIS: I mannens bolig ble det funnet både våpen og forkledningsutstyr, blant annet flere masker. Foto: Politiet
BEVIS: I mannens bolig ble det funnet både våpen og forkledningsutstyr, blant annet flere masker. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En svensk mann (28) skal ifølge politiet ha planlagt å kartlegge og kidnappe rike personer, for så å plassere dem i en spesialbygd og isolert fangevogn. Det kommer fram i en fersk tiltale, skriver Expressen.

Den 29. mai må mannen møte i tingretten i Kristianstad, hvor han må svare på anklager om blant annet planlagt kidnapping, 15 tilfeller av grovt tyveri, narkotikalovbrudd og brudd på våpenloven.

Gjenkjente stjålet sykkel

Til tross for de grove anklagene, var det tilfeldigheter som gjorde at 28-åringen ble avslørt og pågrepet, etter at politiet oppdaget ham syklende på en skogsvei. Ifølge Expressen fattet politiet mistanke, da mannen oppførte seg merkelig. De var opprinnelig i kommunen, som ligger ti mil nordøst for Malmø, på grunn av en rekke innbrudd.

Politiet kjente igjen sykkelen fra ett av innbruddene, og pågrep mannen etter at han først skal ha forsøkt å flykte fra dem.

På grunn av innbruddene besluttet politiet å undersøke boligen til 28-åringen nærmere. De var imidlertid ikke forberedt på det som skulle møte dem der.

- Sjokkerende

I tillegg til det som skal ha vært store mengder tyvegods, oppdaget politiet en rekke masker, elektrosjokkvåpen og en detaljert kartlegging av rike personer. Etter å ha undersøkt mannens tomt, dukket det også opp en fangevogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer