BLODIG: Her forlater militærkjøretøy byen Deraa sør i Syria. Siden ingen utenlandske journalister får besøke landet, finnes få bilder av urolighetene. Dette bildet er tatt av det regimets nyhetsbyrå SANA. Foto: Reuters/SANA/Scanpix
BLODIG: Her forlater militærkjøretøy byen Deraa sør i Syria. Siden ingen utenlandske journalister får besøke landet, finnes få bilder av urolighetene. Dette bildet er tatt av det regimets nyhetsbyrå SANA. Foto: Reuters/SANA/ScanpixVis mer

Fant massegrav i syrisk protestby

Innbyggerne i Deraa møtte trist syn. - Jeg frykter flere er å finne i åkere i nærheten, sier aktivist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syrias president Bashar al-Assads blodige håndtering av folkeopprøret i landet har kostet over 850 personer livet, ifølge menneskerettsgrupper.

Nyhetsbyrået AFP og den arabiske TV-stasjonen Al Arabiya melder i dag at aktivister fant en massekrav i Deraa - der demonstranter har protestert mot det sittende regimet i to måneder nå.

- Fant massegraver - Hæren begynte i dag å la innbyggerne gå utenfor sine hjem i to timer om dagen. Innbyggerne fant massegraver i den eldste delen av byen, men myndighetene sperret raskt av området for å hindre innbyggerne i å finne lik, sier Ammar Qurabi i Den internasjonale organisasjonen for menneskerettigheter i Syria.

Qurabi sier på telefon fra Kairo at regimet må ta fullt ansvar for kriminalitet mot ubevæpnede innbyggere og ber det internasjonale samfunnet utsette Assads regime for press.

- Jeg frykter at flere massegraver er å finne i åkere i nærheten, sier Qurabi.

- Flere har blitt torturert Meldingene om massegraver i Deraa er ikke mulig å bekrefte selvstendig for utenlandske medier siden myndighetene i Syria har sperret av landet for utenlandske journalister.

I tillegg til minst 850 drepte, skal minst 8000 personer ha blitt arrestert i regimets forsøk på å slå ned på demonstrantene.

- Flere av dem sier at de har blitt torturert, sier direktør Rami Abdul-Rahman ved organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights.

Regimet selv har gitt skylda for de blodige sammenstøtene til væpnede terrorgjenger fra utlandet.

Les mer om Syrias maktelite her.