Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant massegrav i syrisk protestby

Innbyggerne i Deraa møtte trist syn. - Jeg frykter flere er å finne i åkere i nærheten, sier aktivist.

BLODIG: Her forlater militærkjøretøy byen Deraa sør i Syria. Siden ingen utenlandske journalister får besøke landet, finnes få bilder av urolighetene. Dette bildet er tatt av det regimets nyhetsbyrå SANA. Foto: Reuters/SANA/Scanpix
BLODIG: Her forlater militærkjøretøy byen Deraa sør i Syria. Siden ingen utenlandske journalister får besøke landet, finnes få bilder av urolighetene. Dette bildet er tatt av det regimets nyhetsbyrå SANA. Foto: Reuters/SANA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syrias president Bashar al-Assads blodige håndtering av folkeopprøret i landet har kostet over 850 personer livet, ifølge menneskerettsgrupper.

Nyhetsbyrået AFP og den arabiske TV-stasjonen Al Arabiya melder i dag at aktivister fant en massekrav i Deraa - der demonstranter har protestert mot det sittende regimet i to måneder nå.

- Fant massegraver - Hæren begynte i dag å la innbyggerne gå utenfor sine hjem i to timer om dagen. Innbyggerne fant massegraver i den eldste delen av byen, men myndighetene sperret raskt av området for å hindre innbyggerne i å finne lik, sier Ammar Qurabi i Den internasjonale organisasjonen for menneskerettigheter i Syria.

Qurabi sier på telefon fra Kairo at regimet må ta fullt ansvar for kriminalitet mot ubevæpnede innbyggere og ber det internasjonale samfunnet utsette Assads regime for press.

- Jeg frykter at flere massegraver er å finne i åkere i nærheten, sier Qurabi.

- Flere har blitt torturert Meldingene om massegraver i Deraa er ikke mulig å bekrefte selvstendig for utenlandske medier siden myndighetene i Syria har sperret av landet for utenlandske journalister.

I tillegg til minst 850 drepte, skal minst 8000 personer ha blitt arrestert i regimets forsøk på å slå ned på demonstrantene.

- Flere av dem sier at de har blitt torturert, sier direktør Rami Abdul-Rahman ved organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights.

Regimet selv har gitt skylda for de blodige sammenstøtene til væpnede terrorgjenger fra utlandet.

Les mer om Syrias maktelite her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media