I DUJAIL: Dujail har en blodig historie og var blant annet åsted for en av Saddam Husseins verste massakre.Her er en amerikansk soldat fotografert i byen i 2008. Foto: REUTERS/Mahmoud Raouf Mahmoud/Scanpix
I DUJAIL: Dujail har en blodig historie og var blant annet åsted for en av Saddam Husseins verste massakre.Her er en amerikansk soldat fotografert i byen i 2008. Foto: REUTERS/Mahmoud Raouf Mahmoud/ScanpixVis mer

Fant massegrav med 40 drepte taxisjåfører

Taxisjåførene ble offer for lokal irakisk bande med brutale biltyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakisk politi har funnet en massegrav med 40 drepte taxisjåfører i byen Dujail, knapt 60 kilometer fra Bagdad.

Ifølge politiet ble sjåførene ofre for en lokal bande med brutale biltyver. Banden har de siste to årene bortført og drept hele 40 taxisjåfører i hovedstaden, skriver The New York Times.

Tre mistenkte er pågrepet, blant dem den antatte bandelederen som egenhendig skal ha lokket taxisjåførene i døden.

Politiet tror bandelederen oppsøkte en taxigarasje i Bagdad, der han ba tilfeldige sjåfører om å bli kjørt til Dujail. Der ventet andre bandemedlemmer, som slo i hjel sjåføren, kastet liket i en massegrav og stakk av med bilen som senere ble solgt.

Dujail er fra før kjent for massedrap. I 1982 ble 148 gutter og menn drept i en hevnaksjon fra irakiske sikkerhetsstyrker etter et attentatforsøk på Saddam Hussein. Iraks tidligere leder ble dømt og henrettet for massakren i desember 2006.

(NTB)