Fant maur i skolematen

Ulstein ungdomsskole får strekk av Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Maur kravler på barnas skolemat, og taket i kantina er umulig å vaske. Nå får Ulstein ungdomsskole kraftig strekk av Mattilsynet, skriver Sunnmørsposten.no.

Bråket startet for en måned siden, da skolebarn fortalte foreldrene at de hadde funnet maur i skolematen som de får i kantina på skolen. Foreldre varslet Mattilsynet, som dukket opp på inspeksjon. Og de likte slett ikke det de fant.

- Dette er sterkt uakseptabelt og uhygienisk, skriver Mattilsynets inspektør Villum Schjelderup. Han mener forholdene bryter med kravene i forskrift om Næringsmiddelhygiene, skriver Sunnmørsposten.

- Under inspeksjon fikk jeg stadfestet av heimkunnskapslærer at det hadde vært maur i en del av skolekjøkkenet i løpet av de siste fjorten dagene, skriver inspektøren i sin rapport.

Nå vil foreldrearbeidsutvalget (FAU) ta saken opp med rektor.

- Uakseptabelt. Jeg vil i morgen be om et møte med rektor for å diskutere saken. Etterpå vil jeg ta opp saken i styret, slik at vi får drøftet hva vi skal gjøre, sier FAU-leder Steinar Hauge til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer