Fant maur i skolematen

Ulstein ungdomsskole får strekk av Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Maur kravler på barnas skolemat, og taket i kantina er umulig å vaske. Nå får Ulstein ungdomsskole kraftig strekk av Mattilsynet, skriver Sunnmørsposten.no.

Bråket startet for en måned siden, da skolebarn fortalte foreldrene at de hadde funnet maur i skolematen som de får i kantina på skolen. Foreldre varslet Mattilsynet, som dukket opp på inspeksjon. Og de likte slett ikke det de fant.

- Dette er sterkt uakseptabelt og uhygienisk, skriver Mattilsynets inspektør Villum Schjelderup. Han mener forholdene bryter med kravene i forskrift om Næringsmiddelhygiene, skriver Sunnmørsposten.

- Under inspeksjon fikk jeg stadfestet av heimkunnskapslærer at det hadde vært maur i en del av skolekjøkkenet i løpet av de siste fjorten dagene, skriver inspektøren i sin rapport.

Nå vil foreldrearbeidsutvalget (FAU) ta saken opp med rektor.

- Uakseptabelt. Jeg vil i morgen be om et møte med rektor for å diskutere saken. Etterpå vil jeg ta opp saken i styret, slik at vi får drøftet hva vi skal gjøre, sier FAU-leder Steinar Hauge til avisa.

UDELIKAT: Barna på Ulstein Ungdomsskole oppdaget maur i skolematen. Mattilsynet oppdaget flere uhygieniske trekk ved skolens kantine.