Fant melketenner i kjelleren til «skrekkens barnehjem»

Stammer sannsynligvis fra et eller to barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har funnet to melketenner i et hemmelig rom i det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne i St. Martin i Jersey, melder BBC.

Haut de la Garenne ble nedlagt som barnehjem i 1986, og fungerte som ungdomsherberge inntil det ble sentrum for en enorm politietterforskning.

Politiet har mistanke om at barn i alderen 11 til 15 år har blitt voldtatt og torturert her i over 40 år, og det har fått tilnavnet «skrekkens barnehjem».

Eksperter som deltar i etterforskningene tror at melketennene som er funnet stammer fra et eller to barn. De vil nå bli analysert.

Politiet har i tillegg funnet beinrester.

- Vi er ikke sikre på om de stammer fra mennesker eller dyr. De vil bli sendt til Storbritannia for undersøkelser, sier en talsperson for politiet på Jersey til BBC.

Tennene og beinrestene ble funnet etter at likhunder markerte i kjelleren som ikke var tegnet inn på noen av byggets plantegninger, melder Daily Mail.

Tidlig i etterforskningen sa politiet at de gravde etter seks lik.

GRUNDIGE UNDERSØKELSER: De hemmelige kjellerene undersøkes nøye. Nå har etterforskerne funnet to melketenner og beinrester. Foto: Lewis Whyld/REUTERS/Scanpix
GRUNDIGE UNDERSØKELSER: De hemmelige kjellerene undersøkes nøye. Nå har etterforskerne funnet to melketenner og beinrester. Foto: Lewis Whyld/REUTERS/Scanpix Vis mer

Men omfanget kan være større.

Politiet har funnet det som kan ha vært et hemmelig torturkammer i kjelleren. I rommet fant politiet flere beinrester, men også meldinger som sto på veggene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg har vært slem i flere år» har noen skrevet på veggen

Det er tidligere blitt funnet blodflekker i en av kjellerne.

Etterforskningen mot det tidligere barnehjemmet startet etter at politiet fikk inn flere tips om hva som skal ha skjedd der, og i februar da det ble funnet en barnehodeskalle på tomta.

25 personer er mistenkt for seksuelle og voldelige overgrep. Blant de mistenkte er det flere i ledelsen ved barnehjemmet og en tidligere politiker.

Jersey ligger mellom Frankrike og Storbritannia. Øya er kjent som et skatteparadis og har en spesiell historie. Les mer om øya og dens historie hos BBC.

Fant melketenner i kjelleren til «skrekkens barnehjem»
SKREKKENS BARNEHJEM: Haut de la Garenne er i sentrum for en omfattende etterforskning.
TIDLIGERE UNGDOMSHERBERGE: Backpackere er byttet ut med politietterforskere.
KJELLERE: Slik ligger husets skjulte kjellere, ifølge en skisse politiet har gjort offentlig.