Yellowstone nasjonalpark:

Fant menneskefot i naturparadis

Parkansatte i Yellowstone gjorde et makabert funn i en av de mange varme kildene.

YELLOWSTONE: Abyss Pool er en av flere tusen varme kilder i Yellowstone nasjonalpark. Men det sterkt syreholdige vannet gjør det livsfarlig å bade. Foto: Shutterstock/NTB
YELLOWSTONE: Abyss Pool er en av flere tusen varme kilder i Yellowstone nasjonalpark. Men det sterkt syreholdige vannet gjør det livsfarlig å bade. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I de nordvestlige delene av staten Wyoming, ligger det er som er verdens eldste nasjonalpark. Med sin plassering oppå et magmakammer, er Yellowstone særlig kjent for å romme to tredjedeler av verdens geysirer.

I tillegg rommer parken omkring 10 000 varme kilder. På grunn av det høye saltinnholdet i vannet, er det strengt forbudt å bade i de varme kildene.

Men til tross for fareskiltene, er det flere tilfeller av mennesker som har villet ta en dukkert. Det kan få fatale konsekvenser.

Igangsatt etterforskning

Det var om morgenen 16. august at en parkansatt fikk øye på noe som fløt på overflaten i en varm kilde kalt Abyss Pool.

Da han kom nærmere, så han at det var en sko. Han fikk fisket den opp av vannet, og oppdaget at den inneholdt restene av en menneskefot.

ANGREP: En ni år gamle jente fikk kjenne bisonoksens krefter på kroppen da hun besøkte Yellowstone national park i USA. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

- Så langt tyder bevis fra etterforskningen på at det er snakk om en hendelse som involverte en person. Hendelsen inntraff sannsynligvis om morgenen 31. juli 2022, ved Abyss Pool, sier parktjenesten i en uttalelse.

- Foreløpig er det ingen mistanke om at det ligger noe kriminelt bak hendelsen, fortsetter parktjenesten.

Parkvesenet har ikke villet utdype hvorfor de mener det ikke er snakk om en kriminell handling. Den dødes identitet er heller ikke gjort kjent.

Det forsvunne lik

Over 22 personer skal ha mistet livet i Yellowstones varme kilder. Det siste kjente dødsfallet fant sted i 2016.

23 år gamle Colin Scott var på utflukt i naturreservatet sammen med søsteren. De to forlot den oppmerkede stien og lette etter en varm kilde der de kunne bade. Så gikk alt forferdelig galt.

BISON: En mann terger på seg en bison i Yellowstone nasjonalpark. Video: Storyful / Storyblocks Vis mer

Ifølge The Guardian skulle Scott dyppe foten nedi en av kildene da han plutselig skled og falt oppi det varme, syreholdige vannet.

Søsteren løp for å varsle parkvokterne, men for Scott var det allerede for seint.

Redningsarbeiderne kom til og forsøkte få den døde gutten opp av vannet. Men på grunn av kraftig tordenvær, måtte de avblåse aksjonen. Da de kom tilbake dagen etter, var liket fullstendig oppløst.

Føttene i strandkanten

Ifølge det vitenskapelige nettstedet LiveScience, er det ikke overraskende at det var nettopp en fot i en sko som vitnet om den fatale hendelsen 31. juli.

VIDEO: Dypt under Yellowstones varme kilder og geysirer, ligger en enorm, aktiv vulkan. I katastrofefilmen «2012» blir vi vitne til dens mektige utbrudd i beste, påkostede Hollywood-stil.

Nettstedet skriver at en menneskekropp som blir liggende i vann over tid, vil brytes naturlig ned. Når det skjer, er det ifølge LiveScience vanlig at føttene løsner ettersom det myke vevet i føttene og anklene råtner bort.

De fleste moderne sko er flytende. Dersom skoen fremdeles sitter på foten når den løsner, vil skoen flyte opp til overflaten når foten er frigjort fra resten av beinet.

LiveScience skriver videre at det er nettopp dette fenomenet som ligger bak de til nå 21 menneskeføttene i joggesko som har skylt i land på strendene i den kanadiske provinsen British Columbia siden 2007.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer