<strong>KJEMPEKROKODILLER:</strong> Saltvannskrokodillene kan bli opptil ett tonn tunge. Denne veier 700 kilo, og er vel forvart i en dyrehage i Sydney. Foto: Saeed KHAN / AFP/ NTB Scanpix
KJEMPEKROKODILLER: Saltvannskrokodillene kan bli opptil ett tonn tunge. Denne veier 700 kilo, og er vel forvart i en dyrehage i Sydney. Foto: Saeed KHAN / AFP/ NTB Scanpix Vis mer

Fant menneskerester i kjempekrokodille

Australsk politi DNA-analyserer nå funn i magen på saltvannskrokodille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet tror levningene stammer fra en 62 år gammel mann som ble dratt ut av en båt i elva South Alligator River i nasjonalparken Kakadu i det såkalte Northern Territory.

Mannen var sammen med sin kone, sønn og svigerdatter da han ble dratt ut av båten. Parkvoktere skjøt to krokodiller, og i magen på den ene, en saltvannskrokodille som var 4,7 meter lang, fant de menneskelevninger.

- Det er flere vitner som skal avhøres og så vil rettsmedisineren komme med sin rapport, sier sersjant Andrew Hocking i australsk politi til BBC.

Saltvannskrokodiller kan bli opptil 7 meter lange, og veie opp til ett tonn. Det er uvanlig at de angriper i den kalde delen av året.

Antallet krokodiller har økt siden fredningen i 1971. I januar ble to krokodiller skutt etter at en 12 år gammel gutt forsvant etter et krokodilleangrep. I august i fjor ble en mann drept av en krokodille mens han svømte i en elv under et bursdagsselskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer