Sibir:

Fant menneskeskaller langs veien

Hodeskallene kan mulig dateres tilbake til Russlands borgerkrig.

BEGRAVET: Hodeskallene ble avdekket da lokale arbeidere skulle strø sand over glatte veiene. Foto: Russian interior ministry
BEGRAVET: Hodeskallene ble avdekket da lokale arbeidere skulle strø sand over glatte veiene. Foto: Russian interior ministry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere menneskeskaller og andre beinrester er funnet langs en frossen motorvei i Kirensk, Sibir.

Hodeskallene var begravet i sand som ble spredd over veien for å hindre glatte partier. Nå mistenkes det at hodeskallene kan dateres helt tilbake til Russland borgerkrig fra 1917 til 1922.

Foreløpig har tre menneskebein blitt oppdaget, opplyste en lokal byråd til russisk statlig TV, ifølge The Guardian.

- Sand med hodeskaller og bein har blitt spredt på veiene i Kirensk, skrev Nikolay Trufanov, en lokal lovgiver for det regjerende United Russia-partiet, i et Facebook-innlegg.

- Ifølge foreløpig informasjon tok arbeidere sand fra et område nær en kirkegård. Jeg kan ikke engang beskrive hvor avskyelig dette er, fortsatte Trufanov.

Han skriver at han håper de ansvarlige ville bli straffet. Ifølge The Moscow Times har myndighetene startet en etterforskning.

Soldater fra Den røde armé

Menneskerester har imidlertid blitt avdekket i sammenheng med bygging og veiarbeid i landet tidligere, hovedsakelig nær velkjente slagmarker fra andre verdenskrig.

I 2014 ble minst ti avdøde personer oppdaget under bygging av en motorvei i Kursk-regionen, skriver The Guardian. Menneskene ble mistenkt for å ha vært soldater i den Den røde armé.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer