Fant mer DNA

Politiet har sikret seg DNA-spor flere steder etter det som trolig er Anna Lindhs drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig vil ikke politiet si om DNA-sporene er de samme på kniven som på capsen. I løpet av dagen skal gjerningsmannsprofilen være klar, skriver Dagens Nyheter

I går anslo politiet at de ville pågripe gjeriningsmannen i løpet av 48 timer. I dag melder Aftonbladet at de kan ha sporet opp drapsmannen i et dataregister. De har funnet likheter med en annen voldsepisode.

- Vi har undersøkt mange personer mot registeret og fått ett treff, sier Jan-Eric Ahlskog ved Viclas-enheten til Aftonbladet.

Politiet er ellers svært tilbakeholdne med opplysninger. Viclas-registeret (violent crime linkage analysis) inneholder en mengde opplysninger om oppklart og uoppklart grov voldskriminalitet.

Overklassemiljø

Ifølge avisa Expressen jages den antatte gjerningsmannen i Stockholm. Ifølge avisa skal en mann som beveger seg i et overklassemiljø hentes inn til avhør. Politiet har forgjeves lett etter mannen, som ikke skal være rusmisbruker. Men fortsatt er mannen på frifot.

Ifølge Expressens kilder mener politiet at mannen er den samme som ble avbildet i tredje etasje på NK, minutter før drapet på Anna Lindh.

I tillegg har altså politiet fått et treff i Viclas-registeret på et liknende angrep. Etterforskerne har nå forkastet tanken om at det dreier seg om en mann i ubalanse som drepte utenriksministeren ved en innskytelse. Nå tror politiet at gjerningsmannen virkelig var på jakt etter Lindh, og at han ventet på henne inne på varehuset. Han virket svært bestemt under angrepet, og kan ha vært drevet av hat. Da han stakk gjorde han det på en bestemt måte, som om han ville tilføre offeret dødelige skader.

DATATREFF: Politiet kan ha kommet et skritt nærmere denne mannen, selv om han fortsatt ikke er pågrepet.