SER UT SOM EN KULE: Dette er metallbiten som satt i juleskinka familien Skjennum hadde kjøpt i Sverige. Foto: Espen Skjennum
SER UT SOM EN KULE: Dette er metallbiten som satt i juleskinka familien Skjennum hadde kjøpt i Sverige. Foto: Espen SkjennumVis mer

Fant metallkanyle i juleskinka

- Plutselig hørte jeg kona rope fra kjøkkenet, sier Roar Skjennum (58) til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): For familien Skjennum på Nannestad blir det ekstra spesielt å sette seg til bords i dag.

Da de skulle tilberede juleskinka de hadde kjøpt på Thon-senteret i Charlottenberg, Sverige, fikk de seg en liten overraskelse. Inni skinka lå det de trodde var en kule.

Ropte fra kjøkkenet
Faren Roar Skjennum (58) forteller hva som skjedde i formiddagstimene i dag.

- Jeg satt på stua, mens kona stod på kjøkkenet og lagde mat. Plutselig begynte hun å rope, forteller han til Dagbladet.no.

Fra oppskjærsmaskina kom det en hvinende lyd. Den klarte bare så vidt å komme i gjennom skinkekjøttet på grunn av den sylinderformede metallbiten.

- Hva tenkte du da du så den?

- Jeg tenkte: «Dette skjer ikke meg. Dette er sånt jeg bare leser om i avisene». Men det kunne jo vært verre. Det kunne vært et lite dyr som kravlet inni der eller noe, sier Roar.

- Kommer dere til å spise skinka?

- Ja, den blir servert når familien samles til julemiddag. Vi har skåret vekk den midtre delen av skinka der metallbiten lå, forsikrer han, og tror ingen vil miste appetitten av den grunn.

- Da får vi i hvert fall noe å snakke om rundt middagsbordet. Og så får vi håpe den smaker ekstra godt, sier Roar Skjennum til Dagbladet.no.

- De skal få ny skinke
Butikksjef på MaxiMat i Charlottenberg forteller til Dagbladet.no at det ikke er en kule som ble funnet i familien Skjennums juleskinke.

- Dette er en metallkanyle som brukes til å salte kjøttet med. Den har tydeligvis løsnet fra maskinen. Det er selvsagt sånt som ikke skal skje, men som fra tid til annen likevel forekommer, sier Tommy Johansson til Dagbladet.no.

Han forteller at MaxiMat har solgt tre typer juleskinke i år, og at den familien Skjennum kjøpte kom fra den lokale produsenten Charkfabrikk Karlstad.

Butikksjefen lover familien fra Nannestad god service hvis de legger turen over grensa til Sverige igjen.

- De skal få ny skinke. Det er klart, sier Johansson til Dagbladet.no.

EKSTRA SMAK: Familien håper kanylen vil sette ekstra god smak på skinka når den skal fortæres senere i dag. Foto: Espen Skjennum
EKSTRA SMAK: Familien håper kanylen vil sette ekstra god smak på skinka når den skal fortæres senere i dag. Foto: Espen Skjennum Vis mer