Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant metanollager i Tyskland

Norsk politi og tyske tollere mener å ha funnet stedet dødsspriten ble lagret før den ble smuglet inn i Norge i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lengre tids samarbeid med norske etterforskere, slo nylig tyske Zollkriminalamt til mot et lite spedisjonsfirma i byen Troisdorf syd for Köln i Tyskland.

Rett i nærheten ble det funnet et lager hvor norsk politi og tyske tollere mener metanolspriten skal ha blitt lagret før den antakelig ble delt opp i mindre partier og smuglet inn i Norge.

Politiet tror blant annet de to partiene på totalt 10 000 liter som ble fraktet med buss fra Köln over Svinesund, og de 6 400 litrene som ble smuglet fra Sverige, stammer fra dette lageret, skriver VG.

En rekke sentrale personer i og rundt spedisjonsfirmaet er avhørt, men ingen er foreløpig siktet eller fengslet i saken.

Ingenting tyder på at spriten er tappet i Tyskland, og politiet vet foreløpig ikke hvorfor spriten kan ha blitt mellomlagret her.

Norsk politi samarbeider for tiden med flere land i Europa i metanolsaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling