FJERNER BOMBEN:  Politiets bombespesialister henter den militære øvingsbomben ut fra bilen utenfor Byggmakker-butikken i Tønsberg i kveld. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.
FJERNER BOMBEN: Politiets bombespesialister henter den militære øvingsbomben ut fra bilen utenfor Byggmakker-butikken i Tønsberg i kveld. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.Vis mer

Fant militær sklibombe på sivil søppelfylling

Full bombealarm i Tønsberg. Kunder hos Byggmakker sperret inne en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bombealarmen som førte til at et stort byggsenter og en parkeringsplass utenfor Tønsberg sentrum var avsperret over en time i kveld, ble avblåst klokka 19.37.

Bombegruppa fra Oslo politidistrikt hadde da brakt en bombelignende gjenstand i trygghet.

- Det dreide seg om en ufarlig øvelsesbombe, en såkalt sklibombe. Politiets bombegruppe tar den med til Oslo, opplyser operasjonsleder Tom Jakobsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

- Hva gjør en militær øvelsesbombe på en sivil søppelfylling på Nøtterøy ?

- Det kan vi ikke svare på i kveld.

- Burde mannen som fant dette sprenglegemet latt det ligge på fyllinga?

- Selvfølgelig.

Stoppet politibil Det var ved 18.30-tiden en politipatrulje utenfor Byggmakker Zeiner på handelsområdet Trelleborg ble stoppet av en mann som hadde gjort et mystisk funn på Lofterød fyllplass på Nøtterøy litt tidligere på kvelden.

Han hadde løftet den mystiske gjenstanden inn i bilen for å kjøre den til politivakta i Tønsberg.

Så oppdaget han politipatruljen på vei inn til byen og tok kontakt.

Politifolkene så gjenstanden, og ba mannen umiddelbart forlate bilen. 

Samtidig ble parkeringsplassen avsperret i hundre meters omkrets. Politiets bombegruppe tråklet seg fram i fredagsrushet ut av Oslo, og kundene hos Byggmakker ble holdt inne i butikken en times tid.