Fant militært skarpskyttergevær under narkorazzia

Kan ødelegge pansrede kjøretøy på to kilometers avstand.

IKKE TIL PRIVAT BRUK: Barrett M82A1 er blant annet i bruk i spesialavdelinger i det norske Forsvaret, men er overhodet ikke noe politiet ønsker å møte i kriminelle hender.  Foto: WIKIMEDIA COMMONS
IKKE TIL PRIVAT BRUK: Barrett M82A1 er blant annet i bruk i spesialavdelinger i det norske Forsvaret, men er overhodet ikke noe politiet ønsker å møte i kriminelle hender. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips om våpenbeslaget på Lillestrøm eller de omtalte mennene? Send sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): Da politiet i Romerike gikk til aksjon mot en bolig i Lillestrøm på jakt etter narkotika, gjorde de en langt mer urovekkende oppdagelse, ifølge Romerikes Blad.

I gangen sto en koffert med det som er et av de kraftigste skytevåpnene i arsenalet til blant andre amerikanske spesialstyrker, en type gevær som på ingen måte skal være tilgjengelig for privatpersoner i Norge - særlig ikke kriminelle.

Barrett M82A1 kalles i det norske Forsvaret for materiellødeleggelsesrifle, da det grovkalibrede våpenet - utstyrt med fot og kikkertsikte - brukes av skarpskyttere til å stoppe blant annet militære kjøretøy og til å uskadeliggjøre eksplosiver. Den svært kraftige 12,7 mm NATO-ammunisjonen som brukes i geværet kan avleveres effektiv på avstander helt opp mot to kilometer og trenge gjennom tung panserbeskyttelse og alt «skuddsikkert» glass.

Det framstår  som et mysterium hvem som mente at de hadde bruk for monsterrifla som sto lagret i Lillestrøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer