Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant millioner av ecstasy-tabletter

Politiet i Los Angeles har pågrepet tre menn etter at over to millioner ecstasy-tabletter ble funnet på Los Angeles internasjonale flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tablettene har en gateverdi på rundt 40 millioner dollar (ca. NOK 350 millioner), og representerer det største enkeltbeslaget av ecstasy i USA noensinne.

De 2,1 millioner tablettene var blitt sendt fra Paris med en flymaskin fra Air France. De narkotiske tablettene lå i tilsammen 15 kasser. I følge fraktpapirene skulle kassene inneholde blyanter, men det var langt fra sannheten.

Etterlyser bakmann

Amerikansk politi mener pillene opprinnelig kommer fra Nederland. Tre personer fra det sentrale Los Angeles-området er pågrepet og siktet i saken. Ytterligere en person, en 26-åring, er etterlyst i saken. Politiet mistenker denne personen for å være en av hovedmennene bak smugleroperasjonen.

Avsløringen av smuglingen kom etter en over ti måneder lang målrettet etterforskning mot et bestemt kriminelt miljø i Los Angeles. Denne gruppen mener politiet har kontrollert store deler av smuglervirksomheten av ecstasy til Los Angeles. De tre som ble pågrepet av føderale agenter i går er også knyttet til et annet stort beslag som ble gjort i 1999.

Millionbeslag

I likhet med Norge og andre europeiske land har beslaget av ecstasy økt voldsomt de siste årene. I fjor ble tilsammen 3,5 millioner tabletter beslaglagt i statene. Denne rekorden er allerede grundig slått i år. Til nå i 2000 er åtte millioner piller funnet. En fjerdedel av årets beslag ble funnet lørdag.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media