Fant millionlønner og storbyturer: Krever 4,5 millioner kroner tilbake fra private barnehager

- Må kjennes som en hån, sier SV-byråd Inga Marte Thorkildsen om pengebruken.

- EN HÅN: - Jeg vil tro at for foreldre til barn i disse barnehagene, og for ansatte som ikke har vært med på turene, må det kjennes som en hån, sier byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) om noe av det som har kommet fram gjennom kommunale barnehagetilsyn i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- EN HÅN: - Jeg vil tro at for foreldre til barn i disse barnehagene, og for ansatte som ikke har vært med på turene, må det kjennes som en hån, sier byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) om noe av det som har kommet fram gjennom kommunale barnehagetilsyn i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det spisser seg til i striden om private barnehager i Oslo. Nå viser en oppsummering fra Ap/SV/MDG-byrådet at kommunen har krevd tilbake 4,5 millioner kroner fra private barnehager for regnskapsårene 2014-2016.

Pengene som kreves tilbake er brukt til blant annet årslønner i millionklassen, og turer til storbyer som Berlin, Firenze, London og Barcelona, viser oversikten Dagbladet har fått tilgang til.

Kommunen har dessuten slått ned på lavere «voksentetthet» enn i kommunale barnehager, som skal ha ført til «urimelig» høy fortjeneste, og har krevd tilbakebetalt midler fra seks av de femten barnehagene som ble gransket.

- En hån

Byråd for kunnskap og oppvekst Inga Marte Thorkildsen (SV) er i full gang med det hun mener er en sårt tiltrengt opprydding.

- Det forrige byrådet førte ikke økonomisk tilsyn med barnehagene, så mye har gått under radaren her. Det er alvorlig, for dette er penger som skulle ha gått til barna, sier hun til Dagbladet.

- Vi har sett at noen kommersielle og private aktører har brukt pengene helt feil, og har benyttet seg av smutthull, og har tatt sjansen på at vi ikke skulle oppdage det, sier Thorkildsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer