Fant millionskatt

En mann har klart å finne ei kiste som inneholder gull og juveler verdt mer enn én million dollar, og som ble plassert i villmarken av den eksentriske kunstsamleren Forrest Fenn (89) for ti år siden.

SKATT GJEMT I TI ÅR: I mer enn ti år lå skatten verdt mer enn én million dollar gjemt i den frodige skogsvegetasjonen i Rocky Mountains. Foto: NTB Scanpix
SKATT GJEMT I TI ÅR: I mer enn ti år lå skatten verdt mer enn én million dollar gjemt i den frodige skogsvegetasjonen i Rocky Mountains. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Forrest Fenn forteller selv om funnet til avisa Santa Fe New Mexican.

- Den lå under en baldakin av stjerner i den frodige skogsvegetasjonen i Rocky Mountains og hadde ikke blitt flyttet fra stedet hvor jeg gjemte den for mer enn 10 år siden, sier Fenn i en uttalelse på sin egen nettside, ifølge AP.

Dikt med spor

Dagbladet og andre medier har tidligere skrevet om hvordan hundretusenvis av mennesker har forsøkt seg på skattejakta. Fenn publiserte selv et dikt på 24 linjer i selvbiografien sin «The Thrill of the Chase». Diktet inneholdt flere spor og antydninger om hvor skatten kunne befinne seg.

Siden da har folk strømmet til øde områder vest i USA for å finne den verdifulle kista. Flere sluttet i jobbene sine for å satse alt på skattejakta, og minst fire døde mens de lette etter den, skriver AP.

Finneren, som foreløpig er anonym, skal få beholde innholdet. Det eneste Fenn vil røpe om mannen, er at han er fra østkysten. Skatten skal ha blitt funnet for noen dager siden, og Fenn kunne bekrefte at det var riktig kiste da mannen sendte ham et bilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer