Fant mindreårige sexofre på nettet

Den 32 år gamle trondheimsmannen traff 13-årige jenter på internett. Etter de hadde hadde blitt nærmere kjent på en chat-kanal, avtalte han å møte dem. Nå må mannen møte i retten, tiltalt for utuktig omgang med jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som startet som et hyggelig møte på en av de mange møtestedene på internett, skal ha endt på en tragisk måte for to de to 13 år gamle venninnene fra et lite sted i Sør-Trøndelag, skriver Adresseavisen i dag.

De ble kjent med 32-åringen på en chat-kanal. På et tidspunkt oppga jentene navnet sitt, og etterhvert ble det til at de mailet hverandre og snakket sammen på mobiltelefon.

Etter hvert som de bedre kjent, avtalte jentene å møte mannen på sitt hjemsted. Ved begge møtene skal mannen ha hatt utuktig omgang med jentene. Episodene skal ha funnet sted i fjor, da jentene var 13 år gamle. De fortalte foreldrene sine hva som hadde skjedd, og det endte med at de to 13-åringene anmeldte mannen.

32-åringen, som er tidligere ustraffet, skal ha erkjent størstedelen av forholdet. Advokat Robert Envik, som forsvarer mannen, sier imidlertid at mannen ikke erkjenner straffeskyld.

Førstestatsadvokat Jan H. Dahle sier at denne saken viser at det er grunn til å være forsiktig når man opererer på nettet:

- I de fleste tilfeller kan kontakter knyttet på nettet være positive, men i verste fall kan det ende slik som dette, sier førstestatsadvokat Jan H. Dahle til avisen.

Så langt har få saker av denne typen havnet i retten.

- Vi regner med at det blir flere saker i fremtiden, sier Dahle.

Saken mot 32-åringen starter 9. juni i Orkdal herredsrett.