Fant misdannelser i hjernene til ansatte utsatt for lydangrep ved ambassade på Cuba

Det er funnet misdannelser i hjernene til flere ansatte i den amerikanske ambassaden i Cuba etter det USAs myndigheter kaller et sonisk angrep.

UBEHAGELIG LYD: Den amerikanske marinen undersøker nå lydopptaket som høres inne på den amerikanske ambassaden i USA. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifjor fikk 24 ansatte ved den amerikanske ambassaden i Havana, Cuba helseproblemer etter at de på mystisk vis ble utsatt for «soniske angrep». Angrepene bestod av høye lyder som ikke oppfattes av det menneskelige øre.

Angrepene ble først innrapportert til amerikanske myndigheter i desember ifjor. I vår trodde amerikanske myndigheter at de hadde tatt slutt, men de skal ha begynt igjen i august i år.

Nå viser medisinske undersøkelser at ofrene har pådratt seg misdannelser i hjernen, som blant annet skal ha ført til mild traumatisk hjerneskade, permanent hørselstap, synstap, balanseproblemer og hodepine. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Undersøkelsene avslørte også at det har vært endringer i de ansattes hvite substans i hjernen, en av de to komponentene av sentralnervesystemet som sender informasjon mellom menneskets hjerneceller etter at de soniske angrepene tok sted.

Avviser skyld

Selv om flere mistenker at helseproblemene som de ansatte plutselig står overfor skyldes soniske angrep, er amerikanske myndigheter forsiktige med å bruke uttrykket. Lydene kan nemlig ha vært et biprodukt av noe annet, som i stedet kan ha påført de ansatte skadene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer