Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant mistenkelig gjenstand: Politikjenning må ha helsehjelp

Politiet har ikke fått avhørt mannen som er siktet for befatning med eksplosiver.

PÅGREPET: Nødetatene og bombegruppa rykket torsdag kveld ut til Rosenhoff i Oslo. Foto: NTB scanpix
PÅGREPET: Nødetatene og bombegruppa rykket torsdag kveld ut til Rosenhoff i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har siktet én person etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet i en leilighet på Rosenhoff ved Carl Berners plass i Oslo torsdag kveld.

Det var like før klokka 18 torsdag at politiet fikk melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp. På bakgrunn av opplysninger om at det kunne være våpen i leiligheten, valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut til adressen.

Da politiet ankom stedet torsdag fikk de opplysninger om at det kunne være eksplosiver i leiligheten. Politiets bombegruppe ble tilkalt, og opplyste 04.30 at de hadde fjernet en gjenstand fra leiligheten.

Kjenning av politiet

Leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, forteller til Dagbladet at den siktede i saken er en kjenning av politiet. Han er foreløpig ikke avhørt.

- Han følges opp av helsepersonell, og vi vil prøve å få gjennomført avhør i løpet av dagen, med mål om å framstille vedkommende for varetektsfengsling lørdag, sier Metlid.

Ifølge lederen er den siktede, som skal være i 30-åra, ikke alvorlig skadd. Han etterforskes med utgangspunkt i overtredelse av våpenloven, men for befatning med eksplosiver.

Tidlig i etterforskningen

Siktede er av utenlandsk opprinnelse, og skal være hjemhørende i Øst-Europa. Han er ifølge politiet ikke bosatt i Oslo.

Metlid forteller at det fredag gjennomføres taktisk og teknisk etterforskning, men det så langt er tidlig i arbeidet. Hun vil foreløpig ikke avsløre hva som ble beslaglagt av bombegruppa torsdag.

Så langt i etterforskningen er det ingenting som tyder på at det vil bli flere pågripelser. I tillegg til siktede var det to personer i leiligheten. En av dem skal være bosatt i boligen.

Naboer ble evakuert

Et større område ble sperret av mens politiet jobbet på stedet, og flere naboleiligheter ble evakuert.

- Det er i hvert fall snakk om to eller tre nærliggende leiligheter i samme etasje, og leiligheten nedenfor. De var ikke hjemme, men ble varslet, opplyste operasjonsleder Line Skott natt til fredag.

Fredag morgen opplyste politiet at det var trygt for beboerne å flytte hjem igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!