Fant mistenkelig gjenstand ved tingretten

Den er nå fjernet og undersøkes av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter at de fjernet en mistenkelig gjenstand fra tingretten, mens pressekonferansen pågikk.

Det var full aktivitet i tinghuset, blant annet med en pressekonferanse, da alarmen gikk.

Teknisk installasjon - Det stemmer at vi nå holder på å undersøke en gjenstand som har kommet til en av våre adgangskontroller, sier innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tormod Brenden til TV 2.

Operasjonsleder Grøttum bekrefter overfor TV 2 at det er en teknisk installasjon som er levert ved sikkerhetskontrollen ved vareinleveringa til tinghuset.

- Vi har en «sniffer» i adgangskontrollen og den reagerte på et stoff, sier innsatsleder ved Oslo-politiet Tormod Brenden til Dagbladet.

Harmløs gjenstand Etter undersøkelsene viser det seg at gjenstanden en teknisk installasjon som er med på å drifte bygget.

- Denne er nå sjekket, og den er harmløs, sier Brenden

Politiet mener dette viser at sikkerhetstiltakene rundt tinghuset fungerer.

- Dette viser bare at politiets sikkerhetstiltak fungerer. Vi skal være sikre på at dette er trygt før det kommer inn i tinghuset. Men vi anser ikke dette som dramatisk, sier innsatslederen.

Ikke evakuering Selve tingretten er ikke evakuert, og journalister og rettens ansatte jobber som normalt inne i bygningen.

ROLIG: Dette oversiktsbildet er tatt av Dagbladets livekamera i ettermiddag, etter meldingen om den mistenkelige gjenstanden. Politiet jobber nå med å undersøke gjenstanden.
ROLIG: Dette oversiktsbildet er tatt av Dagbladets livekamera i ettermiddag, etter meldingen om den mistenkelige gjenstanden. Politiet jobber nå med å undersøke gjenstanden. Vis mer

- Det var aldri på tale å evakuere bygningen. Denne episoden viser at sikkerhetsopplegget virker som det skal. Og vi kommer ikke til å gjøre noen endringer rundt dette, sier Brenden.

Bombegruppa rykket da ut og fjernet gjenstanden for undersøkelser.

Han ønsker ikke kommentere rykter i tinghuset om at stoffet det ble reagert på er glysering.

HARMLØS GJENSTAND: Innsatsleder Tormod Brenden bekrefter at den mistenkelige gjenstanden er en teknisk installasjon som er med på å drifte bygget. Den skal være harmløs. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
HARMLØS GJENSTAND: Innsatsleder Tormod Brenden bekrefter at den mistenkelige gjenstanden er en teknisk installasjon som er med på å drifte bygget. Den skal være harmløs. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer